Fors verlies VV 's-Gravendeel 1-5

02 februari 2014 door de redactie

’s-Gravendeel wilde tegen DBGC wel eens de winstpunten op sportpark de Trekdam houden. Immers, de laatste winstpartij thuis dateert van 26 oktober 2013. En de thuisspelende ploeg begon goed. Al in de beginfase was het Marco Kruijthof die naast mikte, nadat hij door Eugene Simon werd aangespeeld. Het was Jordy Baars die het volgende wapenfeit noteerde, zijn inzet zeilde net over. DBGC kwam in deze fase maar enkele malen uit de verdedigende positie. Zo kwam Jeroen Sep alleen voor doelman Ricardo Bakker. Maar Sep schoot naast. Er waren 23 minuten gespeeld en ’s-Gravendeel liet de 1-0 voorsprong op het bord zetten. Het was Ahmed Aadan die vanaf rand 16 uithaalde en daarmee doelman Roy Nieuwland passeerde.

Maar na deze voorspong vergat ’s-Gravendeel door te voetballen. DBGC profiteerde van de ruimte op het middenveld, die het van ’s-Gravendeel kreeg. De eerste waarschuwing kreeg het van Bas Abresch die net naast schoot. Maar na 33 minuten kwam dan toch de gelijkmaker. Het was goaltjesdief Jeroen Sep die deze op zijn naam schreef. Pech was er voor DBGC nadat de bal er niet in wilde in de 38ste minuut, paal en lat stonden in de weg. Een minuut later was het wel raak. De 1-2 kwam weer op naam van Jeroen Sep. Het zou niet nodig geweest moeten zijn, maar door onverklaarbare wijze kwam ’s-Gravendeel niet meer in het spel. Het werd nog erger toen DBGC vlak voor rust de stand op 1-3 bracht. Hiervoor was wel een foutje van Ricardo Bakker nodig. Hij loste een schijnbaar makkelijke bal. De terugspringende bal was voor Nick vd Ochtend geen probleem om die in het lege doel te deponeren. Niet lang na dit doelpunt floot leidsman Opdam uit Zoetermeer voor de rust.

Het was er voor ’s-Gravendeel aan gelegen om deel twee van deze wedstrijd de rug te rechten. Door de domper vlak voor rust lukte dat niet echt. DBGC bleef domineren. Al na 5 minuten moest Ricardo Bakker reddend optreden toen Thijs Tromp alleen voor hem verscheen. Een vrije trap voor DBGC na een uur voetballen leverde niets op nadat scheidsrechter Obdam die toekende, maar dit beoordeelde hij van een te verre afstand. Dit deed hij meerdere malen wat voor beide ploegen soms verwarrende situaties opleverden. Het werd voor ’s-Gravendeel na 66 minuten nog erger. DBGC profiteerde van een rommelige situatie in het strafschopgebied. Wilko Pulleman was attenter dan de ’s-Gravendeelse verdediging en bracht de stand op 1-4. ’s-Gravendeel deed nog wel pogingen om bij doelman Roy Nieuwland te komen, maar kon niet echt gevaar brengen. Het leed werd nog erger toen Bas Abresch vlak voor het eindsignaal de 1-5 eindstand op het scorebord bracht. Door het verlies zal ’s-Gravendeel naar beneden moeten gaan kijken. Daar waar de ondersten ‘gelukkig’ maar een puntje dichterbij kwamen.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Hoogvliet om het daar op te nemen tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Aanvang 14.30 uur.