logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09feb 2014

Waterpoloheren winnen met gemak

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 8 februari 2014 hun zestiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen ZPC Rotterdam 4 in het oude Sportfondsenbad Noord te Rotterdam. Voor deze wedstrijd kon coach Cees van Helfteren beschikken over een volledige formatie.

Na de zeperd van vorige week tegen De Duck 1 waren alle pijlen weer gericht op een overwinning tegen het laaggeklasseerde vierde team van ZPC Rotterdam. De 's-Gravendelers, zelf vierde in de competitie, waren gebrand op een overwinning tegen de huidige nummer tien op de ranglijst en namen dus alleen genoegen met een overwinning.

Al direct vanaf het begin was het duidelijk dat ZVS de beste papieren had en bepaalde volledig de regie van de wedstrijd. Het feit dat de 's-Gravendelers slechts twee wisselspelers op de bank hadden zitten en de Rotterdammers vijf maakte geen enkele indruk. Wessel Boersma opende al snel de score en Robert van Son trof nog geen minuut later ook het doel. In de navolgende periodes bleek er geen vuiltje aan de lucht en konden de Seuters op vrij eenvoudige wijze de voorsprong uitbouwen via treffers van Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann. Pas in de derde periode wist de thuisploeg een rol van betekenis te spelen en slaagde er via een manmeer in de 's-Gravendeelse defensie te doorbreken. ZVS liet zich er niet door van de wijs brengen en breidde de voorsprong verder uit via Wessel Boersma na een uitgespeelde manmeer en een afstandsschot van Robert van Son waarna het verschil definitief was gemaakt. Gedurende het laatste kwart trof Dennis Brobbel ook nog tweemaal doel waarna de overwinning definitief een feit was.

Eindstand: 2-8
Periodestanden: 0-2, 0-1, 1-3, 1-2
Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Robert van Son en Dennis Brobbel (beiden 2x), Stefan Kuhlmann (1x)

De volgende wedstrijd is 8 maart 2014 in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen De Lansingh 2 uit Krimpen aan den IJssel en begint om 19.00 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!