Gelijkspel ’s-Gravendeel tegen FC Vlotbrug 2-2

02 maart 2014 door de redactie

’s-Gravendeel kan nog steeds de punten hard gebruiken. De horde die afgelopen zaterdag genomen moest worden was FC Vlotbrug.

’s-Gravendeel begon wat stroef aan de wedstrijd. Toch golfde het spel heen en weer. De eerste echte kans deze middag was voor FC Vlotbrug, de kopbal van Mark van Meurs verdween over het doel van Ricardo Bakker.

Enkele minuten later was het Marco de Geus aan de kant van ’s-Gravendeel die de kwaliteiten van keeper Marco Krommenhoek wilde testen. Zijn schotje was geen probleem voor de doelman. Maar na 26 minuten spelen was de doelman wel kansloos. Uit een perfecte pass van Marco Kruijthof kon Rémon Barendregt alleen op de keeper af lopen. Met een bekeken schot passeerde hij Marco Kormmenhoek, maar tot opluchting van FC Vlotbrug was de paal behulpzaam en kaatste de bal weer terug het veld in.

’s-Gravendeel kwam meer in het ritme. Het was Ahmed Aadan die 2 minuten later ’s-Gravendeel op de 0-1 kon zetten. Leon van Straten was net op tijd om de bal voor de doellijn weg te halen. FC Vlotbrug kreeg via Sonny Booth een aardige mogelijkheid, zijn kopbal ging naast. Vlak voor rust kwam ’s-Gravendeel toch op de verdiende voorsprong. En die kwam voort uit een corner. Maar wel een corner van FC Vlotbrug, de bal werd afgeslagen en de omschakeling bij ’s-Gravendeel was knap. Een 3 tegen 2 situatie werd goed uitgespeeld. Met een solide pass bereikte Marco Kruijthof, Ahmed Aadan. De kleine Somaliër mikte de bal langs keeper Marco Krommenhoek, waarna de 0-1 een feit was en er met deze stand gerust kon worden.

Na de thee een ietwat ander begin. FC Vlotbrug ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. ’s-Gravendeel miste de slag op het middenveld en de ‘tweede’ bal werd niet gewonnen. De eerste kans op de gelijkmaker was voor Bram Scheringa. Zijn kopbal verdween na een uur voetballen naast het doel. Maar 2 minuten later waren de Hellevoetsluisers wel succesvol. Keeper Ricardo Bakker raakte uit balans nadat de bal licht getoucheerd werd. De fortuinlijke Nick Buijs liet de jonge keeper kansloos, 1-1. Het was op dat moment misschien wel verdiend, maar na 70 minuten voetballen kwamen de Seuters weer op voorsprong. Een genomen vrije trap van Robin de Jong kwam in balbezit van Ahmed Aadan. Met een fraaie actie bereikte hij de vrijstaande Marco Kruijthof, die zich geen moment bedacht en uithaalde. Keeper Marco Krommenhoek was voor de tweede maal geslagen 1-2.

Met nog 13 minuten op de klok een wat vreemd incident. Waar iedereen dacht dat het spel voortgang kon vinden, besliste de 20 jarige scheidsrechter Berg uit Rotterdam dat FC Vlotbrug een corner mocht nemen. Misschien deed hij dat wel uit de reactie van het publiek dat achter het ’s-Gravendeelse doel stond. De afgeslagen hoekschoep belandde op rand 16, waarbij ogenschijnlijk hands werd gemaakt door een FC Vlotbrugspeler. De leidsman negeerde dit voorval, waarna Mark van Meurs kon uithalen. De schuiver was onhoudbaar voor Ricardo Bakker, de 2-2 kon op het scorebord gezet worden.

Na de gelijkmaker speelden beide ploegen het uit en moesten tevreden zijn met het punt.

’s-Gravendeel heeft onder het bewind van Willem Los nog niet verloren. Twee vriendschappelijke winstpartijen en tweemaal gelijk in competitieverband.

Volgende week ontvangt ’s-Gravendeel koploper Rhoon. Aanvang op sportpark De Trekdam is 14.30 uur.