’s-Gravendeel onderuit tegen FC Binnenmaas 3-0

19 maart 2014 door de redactie

Het lukte ’s-Gravendeel niet om het huzarenstukje te herhalen van de wedstrijd tegen Rhoon.

Een aftastend begin van beide ploegen, waarin ’s-Gravendeel op een gegeven moment de wat betere ploeg werd. FC Binnenmaas moest toezien hoe doelman Leroy Zuiddam na 14 minuten reddend moest optreden op een inzet van Marco de Geus, die van rechts bediend werd door Jessy Lopes Barreto.

Twee minuten later weer een mogelijkheid voor ’s-Gravendeel. Een scherp indraaiende vrije trap van Dave Schaeffer in de doelmond werd door alles en iedereen gemist waarna de bal naast het doel verdween.

FC Binnenmaas kroop langzaam uit de schulp en kwam wat vaker bij het doel van ’s-Gravendeel. Ricardo Bakker hield na 28 minuten zijn doel schoon nadat hij knap reageerde op een via de muur van richting veranderde vrije trap van Desi Sanderse.

Echter, na 36 minuten kwam ’s-Gravendeel onverwacht op achterstand. Misschien op dat moment wel onverdiend. Robert de Heer liet zich de bal ontfutselen door Peter Heiszwolf. De routinier liep alleen op Ricardo Bakker af en schoof de bal langs de doelman, 1-0. ’s-Gravendeel probeerde nog wel voor rust de gelijkmaker te forceren maar dat liet de verdediging van FC Binnenmaas niet toe.

De tweede helft liet een wat zelfde beeld zien als de eerste helft. Natuurlijk ging ’s-Gravendeel op jacht naar de 1-1. Maar na 51 minuten spelen kreeg FC Binnenmaas de kans om de voorsprong te vergroten. Jorrit van Driel wilde de bal wegkegelen maar raakte deze verkeerd, waardoor de bal hoog richting Ricardo Bakker verdween en deze keurig pakte. Het was scheidsrechter de Winter uit Rozenburg die tot ieders verbazing vond dat dit een terugspeelbal was en een indirecte vrije trap gaf aan FC Binnenmaas. Gelukkig voor ’s-Gravendeel leverde dit cadeautje niets op.

Een minuut later na dit voorval de kans voor ’s-Gravendeel om op gelijke hoogte te komen. Na een solo van Ahmed Aadan in het strafschopgebied bracht hij Dave Schaeffer in stelling, maar met rechts schoot de aanvoerder over.

Er waren 57 minuten gespeeld toen er zich een cruciaal moment aandiende. Kevin Kuijer kruiste voor Jordy Baars langs. In de loop tikte Baars onbewust de nr 7 van FC Binnenmaas aan. Een vrij trap was het gevolg, maar ook een rode kaart voor de linksback van ’s-Gravendeel. De Seuters moesten dus ruim een half uur met 10 man verder.

’s-Gravendeel probeerde toch te voetballen en schiep daardoor wat ruimte. Met nog 20 minuten spelen profiteerde namens Richard v/d Wilt van FC Binnenmaas hiervan. De invaller was verantwoordelijk voor de 2-0. ’s-Gravendeel was hierna niet meer bij machte om nog iets terug te doen. Zeker niet toen Remco v/d Stel de 3-0 na 79 minuten spelen op zijn naam bracht.

Het pijpje was daarna helemaal leeg bij ’s-Gravendeel. In de slotfase was het nog wel 10 tegen 10 toen Kevin Kuijer geblesseerd het veld moest verlaten. Trainer Mark Weel had al 3 keer gewisseld, maar het lukte ’s-Gravendeel niet om nog iets te kunnen betekenen, waardoor het helaas zonder punten huiswaarts keerde.

Het zijn finales die ’s-Gravendeel moet spelen de komende wedstrijden. Zo ook volgende week tegen De Jonge Spartaan. Aanvang op sportpark De Trekdam is 14.30 uur.