logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
23mrt 2014

Eerste overwinning waterpolodames

De waterpolodames van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 22 maart 2014 hun negentiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse B van Regio West tegen De Zeehond'73/SCOM 1 uit Rozenburg. Voor deze wedstrijd konden aanvoerster Kim Scheerhoorn en coach Robert van Son beschikken over tien dames waardoor het team drie wisselspeelsters had.

De 's-Gravendeelse dames wachtten nog steeds op hun eerste overwinning van het seizoen. Er werd al wel drie keer een gelijkspel behaald maar de felbegeerde drie punten na een overwinning werden nog niet eerder in de eigen zak gestoken. Het werd tijd om er een keer verandering in te brengen. Er werd een nieuwe weg ingeslagen, een andere aanpak van de trainingen, speelwijze en begeleiding waardoor de spreekwoordelijke vruchten zich begonnen af te werpen. Daar waar het de laatste wedstrijden steeds maar net met een minimaal verschil werd verloren, waren voor vandaag alle pijlen gericht op een overwinning. Begin deze maand werd er nog met een marginaal verschil verloren van deze ploeg in het zwembad van Rozenburg, de returnwedstrijd vandaag moest een winstpartij gaan worden voor ZVS tegen de Rozenburgse dames, momenteel achtste in de competitie.

Kort na de aftrap van de eerste periode was het eerste balcontact voor de bezoekende ploeg al gelijk doeltreffend. Via een manmeer tekenden zij na slechts zeventien seconden voor de eerste treffer. Dat de 's-Gravendeelse dames er totaal niet van onder de indruk leken te zijn werd al snel duidelijk want in no-time lieten zij zien wie de betere ploeg in het bad was. Nadat Marjolijn Weemhof binnen een halve minuut na de tegentreffer al voor de gelijkmaker had getekend volgden treffers van Christa Gennisse, Kim Scheerhoorn en opnieuw Marjolijn Weemhof. Nog voordat het eindsignaal van de eerste periode zou luiden stond prijkte er een mooie voorsprong op het scorebord (4-1).

Met een flinke dosis zelfvertrouwen startte de formatie aan de tweede periode. Al snel werd duidelijk welke gevaarlijke posities in het veld afgebakend moesten worden. Hierdoor kostte het De Zeehond'73/SCOM 1 veel moeite om in de buurt van ZVS-keepster Chantal Havelaar te komen. Mede door een sterke defensie werd het hen extra moeilijk gemaakt. Beide ploegen troffen eenmaal doel, voor ZVS scoorde Marjolijn Weemhof. Tussenstand op dat moment 5-2.

Naarmate de wedstrijd vorderde begon de droom om te winnen steeds realistischer te worden. Opnieuw toonden de 's-Gravendeelse dames de klasse die nodig is om te winnen en bouwden rustig de voorsprong uit. Goed samenspel, rust, strategische opbouw en een en goede communicatie waren de sleutelwoorden tot het succes. Vanaf de midvoorpositie passeerde Marjolijn Weemhof voor de derde keer haar tegenstandster. Kim Scheerhoorn liet op vrij eenvoudige wijze met een toch wel verrassend afstandsschot haar derde doelpunt van deze wedstrijd noteren. Het verschil leek te zijn gemaakt en het was nu nog een kwestie van uitspelen.

De vierde en tevens laatste periode leverde geen gevaar meer op voor ZVS. De wedstrijd werd op solide wijze uitgespeeld en in de laatste minuten schaarde Caitlin Ballijns zich met haar treffer onder de doelpuntenmakers van deze wedstrijd. Na het luiden van het eindsignaal was de eerste overwinning van het seizoen een feit en hebben de dames loon naar werken gekregen en al hun inzet van de laatste tijd beloond zien worden. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 8-3.

Eindstand: 8-3
Periodestanden: 4-1, 1-1, 2-1, 1-0
Doelpuntenmakers: Marjolein Weemhof en Kim Scheerhoorn (ieder 3x), Christa Gennisse en Caitlin Ballijns (ieder 1x)

De volgende wedstrijd is zaterdag 29 maart 2014 in het Caribabad te Gorinchem tegen SG De Linge/PCG 3 en begint om 20.15 uur. Deze ploeg staat voorlaatste in de competitie en dat biedt voor de dames mogelijk wederom de kans hun stijgende lijn voort te zetten.



Deel dit bericht met je vrienden!