’s-Gravendeel op karakter langs Den Bommel 2-3

07 april 2014 door de redactie

’s-Gravendeel begon de wedstrijd met een tegenvaller. Doelman Ricardo Bakker moest afhaken nadat een kuitblessure teveel opspeelde in de warming-up. Invaller doelman Kevin Ipskamp kon gelijk aan de bak. Al na drie minuten moest hij reddend optreden. ’s-Gravendeel had het moeilijk in de beginfase. Het fysiek sterke Den Bommel liet mooie momenten zien. En de ’s-Gravendeelse verdediging was zoekende. Het had geen grip op het aanvallende Den Bommel. Dat resulteerde al in de 14de minuut tot de 1-0. Een goed opgezette aanval werd goed afgerond door Frank Post, die de openingstreffer noteerde.

Enkele momenten later was het Jack Robbemond die koppend dreigend was. ’s-Gravendeel kon tot op dat moment niet anders doen dan achteruit lopen. Maar na 25 minuten kreeg ’s-Gravendeel een vrije trap toegekend door de goed leidende scheidsrechter Gomes. Met een fraaie boog langs de muur mikte Dave Schaeffer de bal tegen de paal, die daarna terug in het veld belandde. Dit was vervolgens het teken voor ’s-Gravendeel om wat meer druk op de verdediging van Den Bommel te geven. En dat werkte. Wederom werd Den Bommel gewaarschuwd. Het was dezelfde Dave Schaeffer die de kwaliteiten van doelman Wouter Vletter beproefde. Met een hard genomen vrije trap van zeker 25 meter dwong hij Vletter gestrekt naar de hoek te gaan. De keeper kon ternauwernood redding brengen. Daarmee bleef de 1-0 op het scorebord staan na 45 minuten.

De Seuters begonnen sterk aan de tweede helft. Trainer Los had zijn mannen gezegd, dat ‘s-Gravendeel niet de mindere hoefde te zijn ten opzichte van Den Bommel. Furieus werd Den Bommel tot teruglopen gedwongen. De in de wedstrijd groeiende Marco Kruijthof liet op links mooie acties zien, waarna hij de bal goed voorgaf. Helaas waren de spitsen van ’s-Gravendeel niet aanwezig om het af te ronden. Na 53 minuten dan de verlossende gelijkmaker. Weer was het Marco Kruijthof die zichzelf naar het Den Bommelse doel solode. Met een droge knal, via onderkant lat, liet hij Vletter het nakijken 1-1. Het was nog niet klaar, het begon nu pas.

Den Bommel kwam er niet meer uit. ’s-Gravendeel profiteerde van het wankelende verdedigen van Den Bommel. Het werd drie minuten na de gelijkmaker 1-2. Marco de Geus zette goed door aan de rechterkant van het veld. Hij bereikte de vrijstaande Ahmed Aadan. De kleine Somaliër was niet zelfzuchtig en bracht de meegelopen Dave Schaeffer in stelling. De aanvoerder schoot hard in, en bracht ’s-Gravendeel aan de leiding.
Lang kon ’s-Gravendeel niet genieten van de voorsprong. Een kleine onachtzaamheid in de verdediging kon Johnno Bakker de gelijkmaker laten aantekenen. Geheel vrijstaand kon hij de 2-2 inkoppen. Maar aan ’s-Gravendeelse zijde voelde men dat er meer inzat. De druk op de Den Bommelse verdediging bleef groot en verdedigend bleef ’s-Gravendeel goed staan. Met name Jorrit van Driel ruimde heel wat weg.

Ahmed Aadan kreeg in de 81ste minuut de kans om de 2-3 op zijn naam te zetten. Keeper Vletter kon redding brengen. Maar drie minuten voor tijd moest de doelman wel de gang naar het net maken. Wat Dave Schaeffer met zijn vrije trappen niet lukte, lukte invaller Jeffrey van Twist wel. Met een snoeiharde vrije trap van zo’n 20 meter liet hij het net bollen, waarmee de 2-3 een feit werd.

In blessuretijd was het Ahmed Aadan die voor een ruimere voorsprong kon zorgen, helaas schoot hij voorlangs.
’s-Gravendeel behaalde in Den Bommel een zeer verdiende en terechte overwinning.
Volgende week staat er weer een cruciaal duel op de agenda. Dan komt Rockanje op bezoek op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.