13apr 2014

’s-Gravendeel boekt zakelijke overwinning op Rockanje, 2 - 0

Een belangrijke wedstrijd voor ’s-Gravendeel tegen Rockanje. Het was nog niet helemaal veilig als het gaat om nacompetitie voor degradatie.

's-Gravendeel had er zin in. Al in de 5de minuut kwam het aan de leiding door Marco Kruijthof. Vanaf de rand 16 haalde hij uit en verraste doelman Jeroen Schriel, waarbij wel gezegd moet worden, dat het schot houdbaar was. Een voorbode van misschien wel een grote uitslag.

Maar dat liet Rockanje niet toe en het stokte bij ’s-Gravendeel. Rockanje verstoorde veelvuldig de aanvallen van ’s-Gravendeel. Hoewel ’s-Gravendeel wel misschien wat vaker in balbezit was, kon het geen vuist maken tegen het vroege storen van Rockanje. Rockanje kreeg halverwege de eerste helft een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De hard genomen vrije trap kwam vol in het gezicht van Marco de Geus die meteen onderuit ging. Alhoewel de middenvelder de strijd verder vervolgde,kreeg hij even later toch teveel last en moest hij zich laten vervangen.

Dave Schaeffer kreeg in de 34ste minuut de ultieme gelegenheid om zijn ploeg aan een grotere voorsprong te helpen. Helaas mikte de ’s-Gravendeelse aanvoerder van dichtbij over. In de 37ste minuut dan wel de 2-0. Een knap opgezette aanval tussen Rémon Barendregt en Ahmed Aadan werd door laatstgenoemde netjes afgemaakt. Met deze stand werd er gerust.

Er sloop een soort van twijfel in de ploeg van Willem Los in de 2de helft. Voorsprong vergroten of voorsprong verdedigen. Hierdoor werden de ruimtes tussen de linies te groot en kreeg Rockanje wat mogelijkheden om gevaarlijk voor het doel van ’s-Gravendeel te komen. Doelman Kevin Ipskamp hoefde niet al te veel inspanningen te verrichten en hield zijn doel schoon.

’s-Gravendeel kreeg toch gaande de wedstrijd genoeg kansen om ’s-Gravendeel te doen laten juichen. Met name Ahmed Aadan. Helaas stond zijn vizier niet op scherp. De van een schorsing en blessure teruggekeerde Vincent Kroon kwam in de 59ste minuut ook in de mogelijkheid om weer een doelpuntje mee te pikken. Hij kwam net iets tekort op de voorzet van Ahmed Aadan. In de slotfase geloofde Rockanje het wel, waardoor er voor ’s-Gravendeel wat meer ruimte ontstond. De trekker kom niet overgehaald worden waardoor de 2-0 eindstand die voor rust al bereikt werd bleef staan.

’s-Gravendeel blijft door deze winst gevrijwaard voor nacompetitie en kan de laatste drie wedstrijden vrij naar het einde van de competitie spelen. De eerstvolgende wedstrijd is een derby uit tegen het Klaaswaalse S.S.S.. Met heel veel theorieën en misstappen van de ploegen boven
’s-Gravendeel zou er zelfs nog kleine kans zijn om plek vier te bemachtigen.

Kevin Ipskamp, Jessy Lopes Barreto (46ste Vincent Kroon), Robin de Jong, Jorrit van Driel, Jordy Baars, Dave Schaeffer, Marco de Geus (40ste Jeffrey van Twist), Marco Kruijthof, Melvin Zimmerman, Ahmed Aadan, Rémon Barendregt (79ste Jeroen v/d Stel)