logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterpoloheren winnen opnieuw'
16apr 2014

Waterpoloheren winnen opnieuw

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zondag 13 april 2014 hun tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen SCOM 2 Hoogvliet in het Rivierabad te Spijkenisse. Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen kon trainer/coach Cees van Helfteren beschikken over een volledige selectie waardoor het team beschikte over twee wisselspelers.

Een wedstrijd op een zondagmiddag is voor de 's-Gravendelers niet meest ideale dag maar als je afhankelijk bent van de tegenstander dan ontkom je er niet aan. Het was al de keer keer dit seizoen dat de heren op een zondag moesten spelen, iets wat haast zou gaan wennen. Bij aankomst in Spijkenisse bleek dat het voorgaande programma ernstig was uitgelopen. Doordat het diploma zwemmen nog niet was afgelopen startten de waterpolowedstrijden met de nodige vertraging. Na bijna vijf kwartier wachten kon de wedstrijd eindelijk aanvangen. De Seuters waren gebaad bij winst want alleen dan zouden zij alsnog stijgen naar de tweede plaats in de competitie. Mede doordat de ongeslagen kampioen (ZPB H&L Productions 4, Barendrecht) de dag ervoor in een rechtstreeks duel met de nummer twee (De Lansingh 2, Krimpen aan den IJssel) met 18-4 zeer overtuigend had gewonnen, lag de weg open voor ZVS om nog een plek te kunnen stijgen. Tevens stond er ook de eretitel 'minst gepasseerde verdediging' op het spel. Met het oog op het resultaat van de koploper konden de heren zich een enkele tegentreffer veroorloven om deze eretitel niet te verliezen.

ZVS begon de wedstrijd al direct vol in de aanval tegen het laaggeklasseerde tweede team uit Hoogvliet en verraste met een afstandsschot van Patrick van Haarlem, genomen nog van achter de middenlijn. Zijn schot betekende al de eerste treffer van de wedstrijd. Niet veel later zou Robert van Son via een strafworp tekenen voor de tweede 's-Gravendeelse treffer. De eerste tussenstand was 0-2.

In de tweede periode wist SCOM terug te komen via een manmeer. Deze, zo later zou blijken, enige tegentreffer weerhield ZVS er niet van haar voorsprong verder uit te bouwen. Ook ZVS troef doel uit een manmeer. Dennis Brobbel doelpuntte. De 's-Gravendelers liepen niet uit maar behielden hun voorsprong wel (1-3).

In het resterende deel van de wedstrijd was het voornamelijk ZVS dat de meeste kansen wist te creëren. De heren stelden de overwinning uiteindelijk veilig door nog driemaal te scoren. Wessel Boersma (2x) en Robert van Son tekenden voor de laatste 's-Gravendeelse doelpunten van dit seizoen waardoor de zevende overwinning op rij een feit werd.

Eindstand: 1-6
Periodestanden: 0-2, 1-1, 0-1, 0-2
Doelpuntenmakers: Robert van Son en Wessel Boersma (beiden 2x), Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (ieder 1x)

Met dit behaalde resultaat hebben de waterpoloheren zich na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen alsnog naar de tweede plaats weten te spelen. Gezien de ongeslagen status van de koploper was dit dan ook het hoogst haalbare wat er te behalen viel. Ook de eretitel 'minst gepasseerde verdediging' hebben de heren behouden,al zullen zij deze wel moeten delen met de koploper omdat zij een gelijk aantal tegendoelpunten hebben hebben geincasseerd.

Eindstand:
1) ZPB H&L Productions, Barendrecht (280 doelpunten voor, 106 doelpunten tegen / doelsaldo +174)
2) ZVS, 's-Gravendeel (172 doelpunten voor, 106 doelpunten tegen / doelsaldo +66)
3) De Lansingh, Krimpen aan den IJssel (219 doelpunten voor, 154 doelpunten tegen / doelsaldo +65)

Doelpuntenmakers:
1) Wessel Boersma (59)
2) Dennis Brobbel (33)
3) Patrick van Haarlem (27)



Deel dit bericht met je vrienden!