’s-Gravendeel verliest in doelpuntrijk duel van Oude Maas 3-4

04 mei 2014 door de redactie

In de beginfase liet ’s-Gravendeel zich de kaas van het brood eten. Het aanvallend ingestelde Oude Maas liet meteen zien waar ze voor naar ’s-Gravendeel gekomen waren. Alvast een voorbode op het kampioenschap? Bij balbezit van ’s-Gravendeel zette de ploeg uit Poortugaal meteen druk. En hier had ’s-Gravendeel geen antwoord op. Oude Maas kwam dus al vroeg op voorsprong, in de elfde minuut was het Jeffrey Sequeira die de 0-1 op het scorebord zette. Terwijl ’s-Gravendeel na wilde denken hoe het onder deze druk uit moest komen, werd het al gauw 0-2. In de dertiende minuut was daar Darragh Zondervan verantwoordelijk voor. Twee minuten later was hij weer succesvol, want de 0-3 zette hij ook op zijn naam.

Zware tegenslag voor ’s-Gravendeel om al in vijftien minuten tegen een 0-3 achterstand aan te kijken. Na ongeveer 20 minuten leek het vuurtje bij Oude Maas wat gedoofd en kon ’s-Gravendeel wat weerstand bieden. Marco Kruijthof was de eerste die wat gevaarlijks kon doen, maar zijn schot belandde in de achtervanger. Met nog een kwartier voor de rust, kreeg ’s-Gravendeel mogelijkheden om de achterstand wat te verkleinen. Melvin Zimmerman mikte naast het doel, nadat hij de bal ontving van keeper Koen Morssink die de bal in de voeten van de ’s-Gravendeelse middenvelder bokste. Dave Schaeffer leverde het volgende gevaar op, maar dat liep op niets uit.

Twee minuten voor het rustsignaal van arbiter van Elswijk uit Honselersdijk kwam dan toch de 1-3 op het scorebord. Vincent Kroon deed wat terug voor ’s-Gravendeel.

Deel twee leek op een kopie van het eerste deel, echter nu waren de rollen omgedraaid. ’s-Gravendeel kwam wat furieuzer uit de startblokken en creëerde na tien minuten al gevaar voor het doel van Oude Maas. Via een mooie combinatie tussen Dave Schaeffer en Marco Kruijthof kwam de bal voor het doel. Helaas werd de bal voor de neus van Jeroen van der Stel net van richting veranderd, waardoor de invallerspits niet zijn voet tegen de bal kon zetten. ’s-Gravendeel rook dat er meer inzat dan dat ene doelpunt. Vincent Kroon kon in de 68ste minuut zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen, nadat Dave Schaeffer de bal via een vrije trap gevaarlijk bij de tweede paal bracht. In de 72ste minuut een identieke situatie. Ditmaal was het Jeffrey van Twist die de bal bij de tweede paal bracht. Nu kreeg Vincent Kroon wel zijn hoofd tegen de bal, maar het miste wat kracht. De meeste spanning was 10 minuten voor tijd. Ahmed Aadan zag keeper Morssink iets voor het doel staan. De Somalische aanvaller lobte de bal over de doelman heen. Deze kon net zijn vingers tegen de bal krijgen maar niet voldoende waardoor het 2-3 werd. Er zat meer in dan deze achterstand, ’s-Gravendeel ging op jacht naar de gelijkmaker. Helaas voor ’s-Gravendeel werd de achterstand wel vergroot. Na wat knullig balverlies op het ’s-Gravendeelse middenveld schakelde Oude Maas snel om. De bal die voorgegeven werd, werd door Robert de Heer achter zijn eigen doelman gedeponeerd, waardoor het 2-4 werd. Een veilige marge voor Oude Maas, zou je zeggen. ’s-Gravendeel rechtte weer de rug, want het had nog geloof.
Het werd daarvoor in de achtentachtigste minuut voor beloond. Jeffrey van Twist bracht de bal voor de doelmond. Jeroen van der Stel kopte van dichtbij tegen de keeper. De terugspringende bal was in de mêlee van benen een prooi voor Vincent Kroon, die zijn tweede doelpunt aantekende 3-4.
Jammer genoeg voor ’s-Gravendeel was de tijd te kort om eventueel voor een stunt te zorgen en er een gelijkspel uit te halen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor ’s-Gravendeel. Het treedt dan op in Nieuw Beijerland tegen NBSVV. Aanvang 14.30 uur.

Kevin Ipskamp, Jessy Lopes Barreto (28ste Robert de Heer), Robin de Jong (23ste Jeffrey van Twist),
Dave Schaeffer, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Melvin Zimmerman, Marco Kruijthof, Rémon Barendregt (46ste Jeroen v/d Stel), Ahmed Aadan, Vincent Kroon