’s-Gravendeel deelt punten met NBSVV 2-2

11 mei 2014 door de redactie

’s-Gravendeel liet in het begin van de wedstrijd zien dat er geen cadeautjes zouden worden weggegeven. Binnen de minuut nam ’s-Gravendeel al een 0-1 voorsprong. Vanaf de aftrap zocht Dave Schaeffer met een splijtende pass de op links vrijlopende Marco Kruijthof. De middenvelder kwam zo vrij voor Stefan Hokke. De doelman kon het schot van Kruijthof tot corner verwerken. Uit de hierop volgende situatie was het Vincent Kroon die de 0-1 op zijn naam bracht.

Het leek erop dat ’s-Gravendeel NBSVV op de pijnbank wilde leggen. Maar gaande het verloop van de eerste helft stokten de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel en kon NBSVV uit de verdedigende positie komen. Met stevige duels probeerde NBSVV ’s-Gravendeel te bestrijden. Op bepaalde momenten waren de Seuters niet opgewassen tegen het fysieke geweld.  De Nieuw-Beijerlanders kwamen zo een aantal keren gevaarlijk voor doelman Kevin Ipskamp, die met een aantal schitterende reddingen zijn doel schoon kon houden. Vlak voor rust kwam ’s-Gravendeel via Ahmed Aadan nog gevaarlijk voor het doel van NBSVV, maar de aanvaller mikte naast. Vlak voor het moment dat scheidsrechter Verhoef voor het rustsignaal wilde fluiten, kwam NBSVV via Niels Jacobs op gelijke hoogte, 1-1. Een psychologisch vervelend moment voor ’s-Gravendeel.

Dat bleek kort na rust. NBSVV kwam al kort na de theepauze op 2-1. Een toegekende vrije trap aan NBSVV, nadat de jonge verdediger Robin de Jong in de fout ging, belandde bij doelman Kevin Ipskamp. De schijnbaar makkelijk te verwerken bal, werd gelost door de doelman. Via zijn voeten wilde hij herstel brengen, maar nam daarmee een speler van NBSVV mee. Scheidsrechter Verhoef wees resoluut naar de stip. De strafschop werd verzilverd door Danny Pelizzon.

NBSVV zocht naar meer en wilde de voorspong vergroten. Dat lukte bijna in de 67ste minuut, maar de grote kans werd om zeep geholpen. Twee minuten hierna was het ’s-Gravendeel dat een mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Dave Schaeffer bracht Ahmed Aadan in stelling, die vrije doorloop had naar doelman Stefan Hokke. Aadan deinsde terug voor de uitlopende doelman, die de bal zodoende gemakkelijk kon oppakken. ’s-Gravendeel wilde niet zonder punten huiswaarts keren en kwam wat vaker gevaarlijker voor het Nieuw-Beijerlandse doel. Het werd hier in de 78ste minuut voor beloond. Vincent Kroon frommelde zich langs wat verdedigers van NBSVV en vond de vrijstaande Dave Schaeffer. Met een geplaatst schot tekende de ’s-Gravendeelse aanvoerder de 2-2 aan.

Zo keerde ’s-Gravendeel met een puntje terug naar het Seuterdorp. NBSVV moet door het gelijke spel een beslissingsduel spelen tegen Rockanje, voor wie er direct degradeert er wie er nacompetitie moet spelen.

’s-Gravendeel is klaar, maar er komen (ijs er weder diende) nog wat vriendschappelijke wedstrijden. Zo zal er dinsdag 20 mei tegen VVGZ gespeeld worden in Zwijndrecht en op zaterdag 24 mei in Dordrecht tegen Oranje Wit.