Afbeelding bij nieuwsitem 'Overtuigende overwinning ’s-Gravendeel op EBOH 1-5'
28sep 2014

Overtuigende overwinning ’s-Gravendeel op EBOH 1-5

Na een aftastend begin van beide ploegen, zag het er naar uit dat ’s-Gravendeel de ploeg was die de wedstrijd wilde dicteren.

EBOH kon moeilijk onder de ’s-Gravendeelse druk uitkomen en daardoor kwam ’s-Gravendeel al in de 18de minuut op een 0-1 voorsprong. Na een knappe actie van Ahmed Aadan kwam de bal voor de voeten van ’s-Gravendeelse aanvoerder Colin Reening. Met een knap geplaatste trap schoot hij de bal in de bovenhoek. Keeper Donny v/d Laars was kansloos.

’s-Gravendeel rook dat er meer inzat. In de 26ste minuut verzuimde scheidsrechter Opdam de voordeelregel toe te passen, daar waar er een mogelijkheid voor ’s-Gravendeel was om te scoren. Jorrit van Driel ontfermde zich over de vrije trap en bereikte Wesley Meuldijk. Deze draaide knap tussen twee EBOH verdedigers weg, haalde uit en bracht de 0-2 op het scorebord.

De voorspong had in de eerste helft groter kunnen zijn, ware het niet dat een vrije trap van Wesley Meuldijk net over ging en een inzet van Ahmed Aadan knap gekeerd werd door Donny v/d Laars. Maar drie minuten voor het rustsignaal moest de Dordtse keeper toch het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Wesley Meuldijk. Uit een voorzet van Marco Kruijthof zette hij zijn hoofd tegen de bal en verruimde zo de voorspong naar 0-3.

Na de theepauze stokte het bij ’s-Gravendeel. Het liet EBOH teveel voetballen en kwam er zelf maar moeilijk aan te pas. EBOH kon zelfs in de 62ste minuut wat terug doen. Adema Kabbah bracht de stand op 1-3, na een slippertje van keeper Pieter Lerensveld.

Dit was waarschijnlijk voor ’s-Gravendeel het sein om de draad van de eerste helft weer op te pakken. En dat deed het ook. In de 78ste minuut was het Marco Kruijthof, die na een knappe passeerbeweging, net over schoot. Maar een minuut later werd het dan toch 1-4. Wesley Meuldijk tekende, via een knap schot, zijn derde doelpunt aan in deze wedstrijd. De 1-5 eindstand kwam voort uit een strafschop, die door Marco Kruijthof verzilverd werd, nadat hij zelf in het strafschopgebied ten val werd gebracht.

Een terechte overwinning van ’s-Gravendeel. Hopelijk dat deze lijn voortgezet kan worden volgende week tegen G.S.C./O.D.S. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.