s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27okt 2014

Dames Benevia ontvangen Spirit

De dames van Benevia speelden zaterdag 25 oktober 2014 de wedstrijd tegen Spirit de ploeg uit Barendrecht. Benevia was compleet en dat voelde enorm goed. Barendrecht had een team van 10 meiden meegenomen.

De wedstrijd begon en Spirit pakte direct de voorsprong. Benevia kwam goed terug, maar door een goede servicebeurt van Spirit, waarbij de pass niet aankwam verloor Benevia de eerste set met 12-25.

Hoewel de eerste set met een groot verschil in het nadeel van Benevia uitpakte voelde de wedstrijd niet aan alsof er een grote nederlaag was. Er waren veel rally’s, waarbij aan beiden kanten goed werd verdedigd en werd aangevallen. Het was de servicedruk van een paar meiden van Spirit die leidde tot forse achterstanden bij Benevia. De tweede set werd met 13-25 gewonnen door Spirit.

Benevia liet de moed niet zakken want daarvoor ging het met vlagen te goed. Spirit was niet de gedoodverfde winnaar hoewel de stand daar anders toe doet denken. De derde set werd de set-up gewisseld bij Benevia en ook D. Mol, die zich niet goed in staat voelde om verder te spelen, werd gewisseld. De buitenaanvalster M. de Haan nam de middenpositie in. Ook deze set leek op de twee voorgaande. Hoewel er een felle tegenstand werd gegeven en er een echte wedstrijd werd gespeeld, verloor Benevia met 15-25 de set.

In de vierde set nam Benevia dan eindelijk de voorsprong en tot 16-12 bleef deze voorsprong gehandhaafd. De pass was eindelijk onder controle bij Benevia. De wedstrijd werd spannender en de tribune leefde op. Benevia raakte een paar punten achter, maar door een mooie servicebeurt van M. de Haan werd het weer gelijk: 21-21

Spirit serveerde waardoor de stand 21-23 werd in het voordeel van Spirit. Benevia maakt 22-23. Spirit viel aan en de bal was zo hard dat Benevia dacht dat de bal uit zou gaan, maar helaas viel deze precies op de lijn. Benevia maakte nog 23-24 maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd met 0-4 beslist in het voordeel van Spirit.

Een wedstrijd die in het spel een andere uitslag had moeten hebben maar de feiten tellen. Volgende keer vol goede moed er weer tegenaan want we kunnen beter.