Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterpoloheren delen punten'
23nov 2014

Waterpoloheren delen punten

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 15 november 2014 de achtste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel stond de topper tegen de nummer twee, BZC 2 uit Bergambacht. Tijdens deze wedstrijd beschikte trainer/coach Cees van Helfteren over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet. Pupil van de week Thijs Hitzerd mocht de wedstrijd openen.

De spannende wedstrijd kende een attractieve opening met drie doelpunten binnen een anderhalve minuut. BZC verraste al vroeg door te tekenen voor de openingstreffer. ZVS stelde orde op zaken en scoorde tweemaal via Patrick van Haarlem. Na een zware overtreding in de voorhoede kreeg de thuisploeg de kans om via een strafworp de voorsprong verder uit te bouwen. Robert van Son werd in stelling gebracht en schoot vanaf vijf meter hard raak waardoor de voorsprong vergroot werd. Uit een manmeer scoorde BZC maar was niet voldoende om de ’s-Gravendelers uit hun concentratie te halen. Niet veel later was het opnieuw Robert van Son die van afstand wist te scoren en daarmee tekende voor de vierde treffer van zijn team.

Het initiatiefrijke spel van de voorgaande periode was nu in het tweede part ver te zoeken. In de voorhoede werden aanvallen moeizaam gecreëerd waardoor er slechts een beperkt aantal kansen tot scoren waren. Helemaal doelpuntloos bleef het daardoor niet. Rob van der Bijl tekende voor de enige ’s-Gravendeelse treffer. De gasten scoorden ook eenmaal, ondanks de vele mogelijkheden die zij geboden kregen.

Daar waar ZVS enigszins verzwakte in het derde kwart, startte BZC aan een inhaalslag. De Seuters zagen daardoor de opgebouwde voorsprong (5-3) slinken en moesten toezien hoe hun opponent op gelijke hoogte wist te komen (6-6). Wessel Boersma doelpuntte voor ZVS. Enkele kansen om via een manmeer de score verder uit te breiden werden niet benut door de thuisploeg.

Met een gelijke stand en nog vijf speelminuten op het scorebord lag de spannende wedstrijd weer helemaal open. Naarmate de tijd verstreek, werd steeds duidelijker dat het eerstvolgende doelpunt wat zou vallen, bepalend kon zijn voor de afloop van de wedstrijd. Opnieuw verzuimde ZVS te profiteren van een overtalsituatie. Met nog iets meer dan een minuut te spelen, sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. Uitgerekend via een manmeer trof BZC doel en kwam daardoor opnieuw op voorsprong. Zou ZVS dan haar eerste nederlaag gaan lijden? De ’s-Gravendelers bleken nog over enkele reserves te beschikken en gingen tot het uiterste. Patrick van Haarlem redde 45 seconden voor het eindsignaal uiteindelijk de ’s-Gravendeelse eer en tekende met zijn treffer voor wellicht de belangrijkste treffer van de wedstrijd. Na afloop was de opluchting aan de ’s-Gravendeelse kant groot. Door dit behaalde resultaat keerden beide ploegen huiswaarts met één punt.

Eindstand:7-7
Periodestanden: 4-2, 1-1, 1-3, 1-1

Doelpuntenmakers: Patrick van Haarlem (3x), Robert van Son (2x), Rob van der Bijl en Wessel Boersma (ieder 1x).

De heren zijn nu al achttien wedstrijden op rij ongeslagen met inbegrip van het vorige seizoen. Er werd gedurende deze reeks slechts tweemaal een gelijkspel behaald. ZVS staat op dit moment nog steeds bovenaan in de competitie en heeft tot op heden ook de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zondag 30 november 2014. Dan staat de subtopper op het programma tussen koploper ZVS en de huidige nummer drie MNC Dordrecht 8. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad Aquapulca te Dordrecht en begint om 16.30 uur.