14dec 2014

’s-Gravendeel verliest (terecht) van De Alblas 4-2

Twee overwinningen in één week (Seolto en Oude Maas voor de VR-Cup). Daar moest een 3de bijkomen. Maar het liep anders voor ’s-Gravendeel.

De Seuters kwamen via Eugene Simon in de 9de minuut wel op voorsprong, maar door onverklaarbare reden werd het doelpunt afgekeurd. Buitenspel was de verklaring, maar de enige die het zag was de assistent scheidsrechter van De Alblas en arbiter Spaans nam dit over. Dus geen voorsprong voor ’s-Gravendeel. Dan er toch maar op zoek naar.

Wesley Meuldijk zijn vizier stond niet op scherp. Enkele minuten na het voorval schoot hij van rand 16 net naast. Maar in de 14de minuut stond het vizier van Timo van der Want wel op scherp. Hij kwam in balbezit na een genomen vrije trap en kreeg vrije doorgang richting doel van ’s-Gravendeel. Hij passeerde vrij makkelijk enkele ’s-Gravendeelse verdedigers en haalde hard uit. Pieter Lerensveld kon niet anders doen dan de bal nakijken, 1-0.

Wat er aan de hand was bij ’s-Gravendeel….. het was meer aan de bal, creëerde  goede kansen, zeker via Wesley Meuldijk, Ahmed Aadan, Marco Kruijthof en Eugene Simon. Maar het net kon niet gevonden worden. Ook omdat doelman René de Ruiter enkele goede reddingen verrichtte. Maar vlak voor het rustsignaal werd hij toch geklopt. Een voorzet van Ahmed Aadan werd door Wesley Meuldijk beheerst en geplaatst achter de Ruiter gekopt 1-1.

Vaak is het zo dat een doelpunt vlak voor de rust een gevolg krijgt vlak na de rust. Dat klopte ook, in dit geval kwam De Alblas twee minuten na de rust al weer op voorsprong. De opgekomen snelle linksback Remco van der Burgh bracht met een gave voorzet de bal voor het doel en het was Alex Barrnhoorn die de 2-1 inkopte.

Tijd genoeg voor ’s-Gravendeel om terug te komen. Die kans was er ook. Maar Marco Kruijthof schoot te zacht in om De Ruiter en De Alblas ‘pijn’ te doen. Na een uur voetballen werd het lot min of meer beslecht. Dion Warner kopte geheel vrijstaand de 3-1 in. Misschien kwam het ook omdat doeman Lerensveld niet uit zijn doel kwam, maar wel riep dat hij hem wilde hebben.

Het was wat gezapig bij ’s-Gravendeel en het miste net het beetje geluk ook. Zo verdween een goed geplaatste vrije trap van Wesley Meuldijk tegen de lat. Met nog een kwartier spelen vergrootte De Alblas de voorsprong. Alex Barnhoorn tekende zijn 2de doelpunt aan toen hij alleen op Lerensveld afging en hem beheerst passeerde 4-1. Dat Luc Rozendaal nog de 4-2 inkopte was puur voor de statistieken.

Domper voor ’s-Gravendeel, het had voor de winterstop een fraaie klassering voor ogen, maar helaas.

Volgende week zaterdag , vooraf aan de boutmiddag, speelt ’s-Gravendeel vriendschappelijk tegen DVV’09. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.00 uur.