Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruime overwinning ’s-Gravendeel op DHV 6-1'
01mrt 2015

Ruime overwinning ’s-Gravendeel op DHV 6-1

’s-Gravendeel wilde na tweemaal 0-0 laten zien dat ze het scoren niet verleerd waren. Het eerste gevaar dat gesticht werd was via Wesley Meuldijk. Hij kapte en draaide wat, maar mikte over het doel van DHV.  Melvin Zimmerman was enkele ogenblikken later degene die van 18 meter ook over mikte.

Maar in de  25ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van Edinho Piqué werd in de doelmond gebracht. Via Marco Kruijthof was het DHV speler Jurre de Rond die in de kluts de bal achter zijn eigen doelman deed verdwijnen en zodoende ’s-Gravendeel op de 1-0 voorsprong bracht.

Het vele balbezit kon ’s-Gravendeel niet omzetten in nog meer doelpunten. En zeker met de wind in de rug waren er genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Vlak voor rust was het zelfs Tom Wijne die met een spectaculaire omhaal de beide ploegen op gelijke hoogte kon brengen, maar het was doelman Pieter Lerensveld die ternauwernood redding kon brengen.

In de rust heeft trainer John Kleijn waarschijnlijk wat in de thee gestopt bij zijn spelers, want met de wind tegen ging het de 2de helft beter draaien bij ’s-Gravendeel. Het was al na twee minuten na de theepauze, toen invaller Jeffrey van Twist met een snoeihard schot de kruising trof. De terugspringende bal werd door DHV tot hoekschop verwerkt. En uit deze hoekschop werd de 2-0 gescoord. Spits Wesley Meuldijk kopte de bal fraai achter doelman Paul Eland, nadat de bal strak werd voorgegeven door Marco Kruijthof. Dit was het eerste eigen gescoorde doelpunt voor ’s-Gravendeel na 228 minuten.

En het ging beter lopen bij ’s-Gravendeel. Want er waren 55 minuten gespeeld en ’s-Gravendeel kwam op 3-0. Via een knappe pass van Edinho Piqué kwam de bal bij Jeffrey van Twist. De getergde speler passeerde op knappe wijze de Zevenbergschenhoekse doelman. Het wachten was nu op meer doelpunten.

En die kwamen er ook. Alleen het was DHV die de achterstand eerst verkleinde. Pieter Lerensveld kon eerst nog redding brengen. Dennis Kortsmit kon hierna vrij eenvoudig de 3-1 aantekenen nadat hij de bal ontving van….Jorrit van Driel. Op onverklaarbare wijze wilde de ’s-Gravendeelspeler al liggend op de grond de bal voor het doel doen laten verdwijnen. Alleen zag hij daarbij de DHV aanvaller over het hoofd.

Dit was echter een incident voor het ’s-Gravendeelse doel. Want de meeste tijd werd er op de helft van DHV gevoetbald. Het vergroten van de voorspong voor ’s-Gravendeel kwam voort uit een snelle omschakeling. Marco Kruijthof werd bijna van eigen helft gelanceerd om richting doelman Paul Eland te lopen. Moeiteloos, maar met een beetje hulp van de paal, bracht hij de 4-1 op het scorebord.

De 5-1 in de 79ste minuut werd gescoord door een andere invaller. Rémon Barendregt was koud vier minuten in het veld toen hij na aangeven van Jeffrey van Twist ook een duit in het zakje mocht doen. Met 86 gespeelde minuten werd de eindstand bepaald. Het leek alsof Vincent Kroon voor eigen succes wilde gaan. Maar nadat hij één man had uitgespeeld zag hij Jeffrey van Twist geheel vrijstaan. De linksbuiten die nu even op rechts bivakkeerde schoot knap de 6-1 binnen. Nu was het ’s-Gravendeel die met deze uitslag de meest scorende formatie was op deze zaterdag in deze competitie.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel uit tegen IJ.V.V. de Zwervers. Aanvang 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Michael Nijssen, Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Vincent Kroon, Youri Ton (46ste Jeffrey van Twist), Wesley Meuldijk (75ste Rémon Barendregt), Edinho Piqué, Marco Kruithof