logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
08mrt 2015

Waterpoloheren hervatten competitie met monsterzege

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 7 maart 2015 de zestiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met rode lantaarndrager SVH 5 uit Rotterdam in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Patrick van Haarlem (blessure). Daardoor konden er maar twee wisselspelers worden ingezet.

Het was aan Jay Nagtzaam, de pupil van de week, om samen met de scheidsrechters de wedstrijd te openen. Nadat het startsignaal was gegeven, mocht hij de bal in het water gooien om zo de wedstrijd officieel te laten beginnen.

De laatste competitieronde dateerde van precies een maand geleden. Toen behaalden de heren een uiterst moeizame overwinning met een minimaal verschil. Nu het treffen met de hekkensluiter van de competitie op het programma stond, mocht op een doelpuntrijke wedstrijd worden gespeeld. De heren deden wat zij aan hun stand verplicht waren en lieten hun tegenstander alle hoeken van het veld zien. De aanwezige toeschouwers kregen een waar doelpuntenfestijn gepresenteerd.

Binnen een minuut opende Wessel Boersma de score. In een rap tempo volgden treffers van Stefan Kuhlmann, Dennis Brobbel, Daan de Zeeuw en Robert van Son waardoor aan het einde van de eerste periode al vijf keer gescoord was door ZVS. SVH wist eenmaal tot scoren te komen.

Ook in de tweede periode had ZVS geen kind aan haar tegenstander. Opnieuw toonden de heren zich heer en meester in het water gaven zij de Rotterdammers het nakijken. Robert van Son en Wessel Boersma scoorden beiden twee keer.

SVH had gedurende de wedstrijd al diverse keeperwissels toegepast in de strijd tegen het explosieve spel van de ’s-Gravendelers maar niets leek het tij te kunnen keren. De oppermachtige Seuters zetten hun honger naar doelpunten voort hetgeen wederom vier doelpunten opleverde. Daan de Zeeuw, Robert van Son, Wessel Boersma en Dennis Brobbel troffen ieder doel.

Dat de drie wedstrijdpunten in ’s-Gravendeel zouden blijven stond inmiddels wel vast. De overwinning kon ZVS niet meer ontgaan. De wedstrijd werd door de formatie Van Helfteren in stijl afgesloten dankzij doelpunten van Wessel Boersma (driemaal) en Dennis Brobbel.

Door deze overwinning blijft ZVS in het kielzog van koploper BZC 2 uit Bergambacht. Het verschil is nog steeds één punt waardoor het in de top van het klassement enorm spannend is in de race om het kampioenschap. Binnenkort zullen beide ploegen elkaar voor de returnwedstrijd opnieuw treffen.

Eindstand: 17-2
Periodestanden: 5-1, 4-0, 4-0, 4-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (7x), Robert van Son (4x), Dennis Brobbel (3x), Daan de Zeeuw (2x) en Stefan Kuhlmann (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is vrijdag 13 maart 2015 tegen De Duck 1. Deze wedstrijd vindt plaats in het zwembad van Sportcentrum Dukdalf te Brielle en begint om 20.40 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!