s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
12apr 2015

’s-Gravendeel onderuit bij FC Binnenmaas

Het is ’s-Gravendeel niet gelukt om de Binnenmaas clash naar zich toe te halen. Met de wind in de rug probeerde het wel om het de verdediging van FC Binnenmaas moeilijk te maken. En zeker in het 1e half uur lukt dat ook wel. Met name linkeraanvaller Jeffrey van Twist had daar enkele malen een aandeel in. Al in de 2de minuut kreeg hij een kansje. Hij mikte over het doel. Daarna was het Wesley Meuldijk die een aardige mogelijkheid kreeg. Het antwoord van FC Binnenmaas kwam via John Maijers, die het ’s-Gravendeelse doel onder vuur nam, maar doelman Pieter Lerensveld stond goed op zijn plaats. Net als de druppels die uit de hemel vielen, regende het kansen voor ’s-Gravendeel. Van Jeffrey van Twist werd in een tijdsbestek van zeven minuten goed gebruik gemaakt aan de linkerkant. Maar van de voorzetten die hij gaf werd onvoldoende gebruikt gemaakt. En de pogingen die hij zelf ondernam waren geen bedreiging voor FC Binnenmaas doelman Martin Remmers.

Vlak voor rust was het dan FC Binnenmaas dat aan de leiding kwam. John Maijers kwam ietwat gelukkig in balbezit en tekende met zijn schot de 1-0 aan. Tegenslag voor ’s-Gravendeel met de wetenschap dat het in de 2de helft tegen de wind in moest voetballen. Het werd bijna nog 2-0, nadat er knullig balverlies werd geleden op het middenveld bij ’s-Gravendeel. Deel een werd dus afgesloten met een achterstand voor ’s-Gravendeel, daar waar het zeker recht had op een voorsprong. Met de geboden kansen werd er niet goed omgegaan.

Na de thee was het eigenlijk eenrichtingverkeer. Het was FC Binnenmaas dat voordeel kon halen van de lastig wind. Maar ook de thuisformatie had aanvankelijk moeite met de geboden kansen die het kreeg. Maar na 72 minuten werd de voorsprong uitgebreid. Het was Sander de Heus die met een knap hakje de ’s-Gravendeelse verdediging het nakijken gaf. De bal kwam uit een corner bij Sjoerd van der Pers die enigszins per ongeluk de Heus vond, die dus de 2-0 op zijn naam bracht. ’s-Gravendeel was niet bij machte om het FC Binnenmaas nog moeilijk te maken. De 44 jarige doelman Martin Remmers (die ooit onder de lat stond bij ’s-Gravendeel) kreeg niet veel te doen. Rond 80 minuten een opmerkelijk feit. Een harde overtreding op Rémon Barendregt leek een FC Binnenmaas speler een gele kaart op te leveren. Scheidsrechter  Slaager uit Bergschenhoek liet wat in zijn oor fluisteren en stopte het gele kartonnetje weer terug in zijn bovenzak.

De 3-0 viel vlak voor het einde van de wedstrijd. Sander de Heus kon zijn 2de doelpunt aantekenen nadat hij knap werd bediend door Danny Maijers.
’s-Gravendeel had goede zaken kunnen doen als het gaat om de stand in de 3de periode. Mede door de uitslagen van de andere wedstrijden staat het er nog redelijk goed voor. Maar wel met FC Binnenmaas boven zich.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel thuis tegen de Alblas. Aanvang 14.30 uur.