19apr 2015

Thuisverlies ’s-Gravendeel 1-2

Voor ’s-Gravendeel lijkt het seizoen gespeeld na het verlies tegen De Alblas. Trainer John Kleijn moest zijn formatie enigszins aanpassen. Edinho Piqué, door werkzaamheden en de geblesseerde Pieter Lerensveld waren afwezig. Derhalve nam de jeugdige keeper Jordi Verkerk plaats onder de lat. Het was De Alblas dat de eerste uitgelezen kans kreeg, maar de kopbal werd door Luc Rozendaal van de lijn gehaald.

’s-Gravendeel schrok hiervan wakker. Het was de ploeg die het meest in balbezit was en aardig wat kansen creëerde. Maar net als in de wedstrijd tegen FC Binnenmaas had ’s-Gravendeel moeite om te scoren. Vincent Kroon was niet precies met een kopbal die hij plaatste en een uithaal van Jeffrey van Twist ging via de vingertoppen van doelman René de Ruiter tegen de paal en verdween naast het doel. 27 minuten waren er gespeeld en het was De Albas dat ietwat onverwacht op voorsprong kwam. Een lastige bal werd onvoldoende gekeerd door Jordi Verkerk. Het was Jordy Krecke die alert was en de 0-1 op het scorebord zette.

Doordat ’s-Gravendeel het meest in balbezit was zou het nog mogelijk kunnen zijn om de achterstand recht te zetten. Maar enkele tellen later stond Jordi Verkerk op zijn plaats om reddend op te treden na een verrassende uithaal. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om te scoren. Aan ’s-Gravendeelse kant was het Wesley Meuldijk die zijn poging vanaf zeker 18 meter naast zag gaan. Een minuut later moest Michael Nijssen zijn doelman op de doellijn assisteren om een groter achterstand te voorkomen ’s-Gravendeel deed er alles aan om de weg richting doelman De Ruiter te vinden. De weg werd gevonden, maar het doelnet niet. De Ruiter moest een bal lossen toen Melvin Zimmerman hem onder handen nam. Helaas konden de aanvallers van ’s-Gravendeel niet bij de bal komen en ruimde de Alblasserdamse verdediging de bal. De vizieren van de ’s-Gravendelers stonden niet op scherp. Jessy Lopes Barreto, Jeffrey van Twist en Rémon Barendregt konden met hun pogingen De Alblas geen pijn doen. In de 75ste minuut werd het leed erger voor ’s-Gravendeel. Laurens Barnhoorn kwam onverwachts in balbezit en stevende af op Jordi Verkerk. Boom verschalkte de doelman en ’s-Gravendeel keek tegen een grotere achterstand aan, 0-2.

Met nog een kwartier te spelen zette ’s-Gravendeel alles op alles om er toch nog wat van te kunnen maken. Twee minuten na de 0-2, was het Luc Rozendaal die met een vrije trap de kwaliteiten van de doelman opnieuw testte. De Ruiter moest de bal lossen, maar verdere gevolgen had het niet. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter De Graaf uit het Belgische Brecht (van origine een echte Rotterdammer), die ondanks een lichte blessure aan zijn kuit de wedstrijd toch uitfloot, was het Jessy Lopes Baretto die nog de 1-2 eindstand op het bord zette.

Door het verlies is een goede klassering in de derde periode verkeken. Maar zoals trainer John Kleijn het aangaf: “Rest nog 3 wedstrijden om te spelen voor een zo hoog mogelijke klassering.”  Volgende week voor ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen VVOR. Aanvang 14.30 uur.

Jordi Verkerk, Jorrit van Driel, Michael Nijssen, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende (69ste Rémon Barendregt), Melvin Zimmerman, Jessy Lopes Baretto, Colin Reening, Vincent Kroon, Wesley Meuldijk, Jeffrey van Twist (60ste Perrie Huisman)