logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26apr 2015

Stijlvolle winst en seizoensafsluiting waterpoloheren ZVS

BARENDRECHT - De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 25 april 2015 de tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met ZPB H&L Productions 5 in het Inge de Bruijn Sportspondsenbad te Barendrecht. Trainer/coach Cees van Helfteren had de beschikking over een complete selectie. Daardoor konden er drie wisselspelers worden ingezet.

Het Barendrechtse middenmoter kende een sterke opmars de laatste weken. Tegen de sterke ’s-Gravendelers speelden zij echter geen enkele rol van betekenis. ZVS domineerde direct en liet duidelijk zien twee maatjes te groot te zijn voor de thuisploeg. Al vanaf het eerste moment lag de focus op de aanval en hoefde keeper Martijn Stolk slechts een enkele keer écht in te grijpen. Dennis Brobbel opende al vroeg de score en niet veel later troef Robert van Son doel via een manmeer.

In de tweede periode deed de ’s-Gravendeelse formatie er nog een schepje bovenop en scoorde driemaal. Wessel Boersma, Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw doelpuntten voor ZVS. 

Tijdens het derde kwart ging de doelpuntentrein in volle vaart verder. Alsof er geen vuiltje aan de lucht was, leken de heren over hun tegenstander heen te walsen. Van enige tegenstand was totaal geen sprake. Stefan Kuhlmann, Wessel Boersma en tweemaal Daan de Zeeuw tekenden voor de goals. Een zuiver doelpunt van Wessel Boersma in de slotseconden werd wel door de scheidsrechter toegekend maar helaas niet in de score opgenomen.

De laatste periode was nog slechts een formaliteit maar moest nog wel gespeeld worden. Opnieuw toonden de Seuters zich de betere ploeg. Vele kansen werden gecreëerd om uiteindelijk nog driemaal te kunnen scoren. Clubtopscoorder Wessel Boersma tekende voor de tiende treffer van de wedstrijd. Robert van Son verzilverde een strafworp vanaf de vijfmeterlijn en Stefan Kuhlmann maakte het laatste doelpunt van het seizoen uit een manmeer.

ZVS heeft met deze fraaie overwinning zonder enig tegendoelpunt als enige ploeg in de competitie die felbegeerde nul weten te houden in een wedstrijd. Vorig seizoen slaagden zij er ook eenmaal in dit bijzondere resultaat te behalen.

Eindstand: 0-12
Periodestanden: 0-2, 0-3, 0-4, 0-3

Doelpuntenmakers: Daan de Zeeuw en Wessel Boersma (beiden 3x), Robert van Son en Stefan Kuhlmann (ieder 2x), Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (elk 1x)

De waterpoloheren hebben sinds de start van de competitiewedstrijd de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren. Gedurende het gehele seizoen hebben zij slechts 91 tegentreffers gehad, mede dankzij de sterke keeper Martijn Stolk en zijn achterhoede.

Eindstand seizoen 2014-2015:
1) BZC 2, Bergambacht (56 punten / 231 doelpunten voor, 119 tegen / doelsaldo +119)
2) ZVS 1, 's-Gravendeel (50 punten / 214 doelpunten voor, 91 tegen / doelsaldo +123)
3) Wiekslag 3, Alblasserdam (47 punten / 166 doelpunten voor, 124 tegen / doelsaldo +42)

Doelpuntenmakers seizoen 2014-2015:
1) Wessel Boersma (90)
2) Robert van Son (31)
3) Dennis Brobbel (26)



Deel dit bericht met je vrienden!