Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterpoloheren ZVS laten Haags DSZ opnieuw voor zich knielen'
11okt 2015

Waterpoloheren ZVS laten Haags DSZ opnieuw voor zich knielen

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 10 oktober 2015 de vierde wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond een treffen met DSZ 2 in zwembad De Waterthor te Den Haag. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk en Marcus Dekker konden niet van de partij zijn. Daardoor konden er drie wisselspelers worden ingezet.

De ’s-Gravendeelse formatie heeft sinds de start van het seizoen tot nu toe twee nederlagen geleden en eenmaal gewonnen. Die overwinning was in het eigen bad tegen dezelfde Haagse formatie als waar vandaag wederom tegen gespeeld moest worden in de returnwedstrijd. DSZ 2 had alles uit de kast gehaald om het ZVS zo lastig mogelijk te maken. Met beduidend meer spelers dan in de eerste confrontatie, er waren voor vandaag dertien spelers (max. aantal) opgesteld, ging de thuisploeg de strijd aan met de Seuters.

De offensieve formule welke tijdens de vorige wedstrijd werd uitgeprobeerd, werd vandaag opnieuw in werking gezet door trainers/coach Van Helfteren. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij ZVS waardoor in het brede bad (zes banen) vroegtijdig al diverse kansen werden gecreëerd. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Via een uitgespeelde manmeer was het Robert van Son die vanaf de tweede lijn tekende voor het eerste doelpunt. Een kleine minuut later trof Wessel Boersma eveneens doel en leek de voorsprong veiliggesteld. Helaas bleek dit van korte duur door twee Haagse doelpunten in korte tijd.

De ’s-Gravendelers herpakten zich direct na de eerste rustperiode en met het aanvallende spel werd opnieuw de voorsprong opgebouwd. Afstandsschoten van Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw leverden ZVS twee treffers op.

Tijdens het tweede deel van de wedstrijd bleven de Seuters de regie bepalen. Rob van der Bijl, de oudste speler in het team, trof in korte tijd tweemaal doel dankzij zijn klassieke lobbal en een uitgespeelde manmeer. Met een tussenstand van 2-6 op het scorebord lag de overwinning binnen handbereik. In het slotakkoord troffen de Hagenaren nog tweemaal doel maar konden daarmee niet voorkomen dat de drie punten mee naar ’s-Gravendeel gingen.

Eindstand: 4-6

Periodestanden: 2-2, 0-2, 0-2, 2-0

Doelpuntenmakers: Rob van der Bijl (2x), Robert van Son, Wessel Boersma, Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 31 oktober 2015 tegen De Zijl Zwemsport 5 uit Leiden. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 18.15 uur.