Drie doelpunten Edinho Piqué brengt ’s-Gravendeel naar 4-0 zege

11 oktober 2015 door de redactie

’s-Gravendeel begon wat mat tegen de Rotterdamse formatie. Het was na drie minuten schrikken toen na balverlies op het middenveld Giorgio Fernandes in balbezit kwam. Doelman Pieter Lerensveld behoedde zijn ploeg met een knappe redding voor een vroege achterstand.

Swift Boys kwam naar ’s-Gravendeel om van dat ene puntje af te komen, maar werd na dertien minuten op achterstand gezet. Via een vrije trap van Bob Krens werd de bal de zestien ingebracht.  Via Colin Reening kwam de bal bij Edinho Piqué terecht die zijn eerste doelpunt aantekende. Swift Boys rechtte de rug en het was enigszins achteruit lopen voor ’s-Gravendeel. In de periode voor het tweede doelpunt viel, was ’s-Gravendeel wat slordig. Toch werd de voorsprong uitgebreid. Nadat er door Swift Boys balverlies werd geleden bracht Colin Reening Edinho Piqué instelling, Die weinig moeite had om de 2-0 op het scorebord te zetten. Kort hierna werd door Jeffrey van Twist weer gescoord, alleen de Rotterdamse assistent scheidsrechter signaleerde dat het buitenspel was. Arbiter Brouwer nam het signaal over, waarna de 2-0 stand voor rust bleef staan.

Het waren de Rotterdammers die gevaarlijk werden in het begin van de tweede helft. De verdediging van ’s-Gravendeel was waarschijnlijk nog een beetje aan het nagenieten van de thee. Quincy van Staveren werd totaal over het hoofd gezien, maar het was Pieter Lerensveld die reddend optrad op de inzet van van Staveren. ’s-Gravendeel kwam daarna weer beter in de wedstrijd. Edinho Piqué miste een riante kans, na goed voorgeven van Emery dos Santos. De rechtsbuiten kreeg na een uur voetballen zelf de kans op de 3-0, maar hij mikte ver naast het doel. In de zeventigste minuut een vervelend incident. Marvin van den Ende kwam onprettig in aanraking met zijn tegenstander, die zijn knie zette in de borst van de ’s-Gravendeelse verdediger. Van den Ende moest zich laten vervangen door Reinier Toes.

De 3-0 kwam toch tot stand. Edinho Piqué werd voor het zestienmetergebied ten val gebracht. Hij nam zelf de verantwoordelijkheid om de toegewezen vrije trap te nemen. En met uiterste precies plaatste hij de bal over de muur en langs doelman Barents in de bovenhoek.

Hierna was het bij Swift Boys een beetje gedaan. Zo verscheen invaller Maurits Kuiper alleen voor Barents, maar Kuiper mikte naast.

In de tweeëntachtigste minuut was het Emery dos Santos die zijn eerste doelpunt in competitieverband op zijn naam bracht. Hij verscheen alleen voor de Rotterdamse doelman en schoof vrij makkelijk de 4-0 binnen.

Pieter Lerensveld hield kort voor het eindsignaal zijn doel schoon, toen hij als winnaar uit de bus kwam in een één tegen één situatie.

Door deze winst schuift ’s-Gravendeel op naar de derde plek in deze competitie.

Volgende week zaterdag speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen Sparta AV. Aanvang is 14.30 uur.