18okt 2015

Fors verlies 's-Gravendeel tegen Sparta AV 5-2

’s-Gravendeel heeft zich geen goede dienst bewezen door fors te verliezen van Sparta av.

De beginfase was rommelig. Beide ploegen acteerden nerveus en er werd over en weer veel balverlies geleden. Na ongeveer een kwartier kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd. Jeffrey van Twist slalomde via rechts langs enkele verdedigers, maar mikte naast. Doelman Leon Batenburg moest redding brengen op een inzet van Perrie Huisman, na een mooie combinatie met Edinho Piqué. Na twintig minuten was het Bob Krens die een mogelijkheid kreeg, maar met links verdween de bal naast het doel. Maar na vijfentwintig minuten spelen kwamen de Rotterdammers op 1-0.

De snelle Ramy Salem ging op rechts door, bracht de bal voor maar in eerste instantie werd er gemist. Maar Robin Benningshof was het die daarna wel alert reageerde en Sparta op voorsprong zette. ’s-Gravendeel miste eigenlijk de slag op het middenveld waardoor het niet echt meer tot scoringskansen kon komen. Pieter Lerensveld moest kort voor het rustsignaal met de voeten redding brengen op een inzet van Albon Coomans.

In het tweede bedrijf ging ’s-Gravendeel op jacht naar de gelijkmaker. Maar het was Ramy Salem die namens Sparta enkele keren gevaarlijk voor doelman Lerensveld verscheen.

’s-Gravendeel kwam toch op 1-1. Jeffrey van Twist haalde uit, maar raakte Edinho Piqué. De bal kwam bij Perrie Huisman die de gelijkmaker aantekende.

Het werd na achtenzeventig minuten toch 2-1. Door onoplettendheid in de verdediging was het Ramy Salem die Sparta op voorsprong zette. Enkele tellen later eigenlijk de sleutel van de wedstrijd. Arbiter Gomes kende ’s-Gravendeel een vrije trap toe. Echter was het Jeffrey van Twist, die na een vergrijp naar zijn tegenstander toe, voor de tweede keer het gele kartonnetje kreeg voorgeschoteld. Waarna ’s-Gravendeel met tien man kwam te staan. ’s-Gravendeel kon wel tot 2-2 komen. Doelman Batenburg reageerde niet goed bij een hoog ingebrachte bal binnen het zestienmetergebied. Het was Michael Uludag die de bal tegen het net werkte.

Maar…..misschien nagenietend van de gelijkmaker kwam Sparta direct na de aftrap alweer op voorsprong via Ramy Salem. Deze domper kwam ’s-Gravendeel niet meer te boven. Want al kort na de 3-2, werd het 4-2. Wederom was Ramy Salem de doelpuntenmaker. De ‘koppies’ gingen hangen bij ’s-Gravendeel. En tot overmaat van ramp werd het in de slotfase via Mitchell Pijpers ook nog 5-2. Voor de derde achtereenvolgende keer dus uitverlies voor ’s-Gravendeel.

Dinsdag 20 oktober speelt ’s-Gravendeel uit tegen DRL zo voor de VR-Cup. Aanvang in Rotterdam is 20.00 uur.