Strijdlustig 's-Gravendeel na rust langs Z.B.C. '97 1-2

08 november 2015 door de redactie

’s-Gravendeel had wat goed te maken na het thuisdebacle tegen EBOH. Maar dan moest het wel in Zwijndrecht, ZBC ’97 opzij zetten, de nummer twee op de ranglijst.

Aanvankelijk had ZBC ’97 het in het begin wat lastig tegen het compact spelend ’s-Gravendeel. Maar na 18 minuten werd het eerste doelpunt van de middag gemaakt. Echter nam scheidsrechter Moerenhout het vlagsignaal van zijn assistent over en werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

’s-Gravendeel kwam sporadisch in de buurt van het doel van ZBC ’97. Michael Uludag probeerde het wel, maar zijn inzet was een prooi voor doelman Erik Sprokkereef. De druk op het ’s-Gravendeelse doel werd groter. In de 27ste minuut kwam ZBC ’97 op voorsprong. De sterke flankspeler Girardelly Cromarty passeerde vanaf links enkele ’s-Gravendeelse verdedigers. Vanaf de rand 16 haalde hij uit en zette de 1-0 op het scorebord.

’s-Gravendeel moest het blijven doen met verdedigen. Het had geluk dat ZBC ’97 speler Van Pelt zijn vizier niet op scherp had staan, want anders had ’s-Gravendeel vlak voor rust tegen een grotere achterstand had aangekeken.

Enkele minuten na de theepauze waren er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van ’s-Gravendeel. Zo was het Zakaria Alla die uit een corner op het doel kopte. Pieter Lerensveld tikte de bal knap over. Enkele tellen later kwam Cromarty gevaarlijk naar binnen en haalde weer uit. Ditmaal redde Lerensveld met de voeten. Luc Rozendaal verstoorde een Zwijndrechtse aanval door met een sliding de bal tot corner te verwerken.

Aan ’s-Gravendeelse zijde werden hierna de mouwen opgestroopt en rechtte het de rug. Door een andere spelopvatting kon ZBC ’97 geen grip meer krijgen op het ’s-Gravendeelse spel. Doelman Sprokkereef moest gestrekt naar de hoek na een gevaarlijke inzet van Edinho Piqué. Daarna was het Perrie Huisman de na een kapbeweging zichzelf vrijspeelde, maar de te zacht ingeschoten bal was geen probleem voor de Zwijndrechtse doelman.

Na een uur voetballen kreeg ’s-Gravendeel loon naar werken. Via Bob Krens kwam de bal bij Perrie Huisman die op zijn beurt Edinho Piqué aanspeelde. Na enig gerommel  zag hij de vrijstaande Jeffrey van Twist staan die de gelijkmaker aantekende.

’s-Gravendeel proefde dat er meer inzat en wist meer de gang te vinden richting doel van ZBC ’97. Perrie Huisman raakte de bal net niet goed na het een scherp genomen vrije trap van Jeffrey van Twist. Dezelfde van Twist zag later zijn schot op de paal uiteenspatten.

Met 85 minuten op de klok kwam ’s-Gravendeel verdiend op 1-2. Pieter Lerensveld mocht de assist op zijn naam zetten. Met een verre uittrap bracht hij de ZBC ’97 verdediging aan het twijfelen. Edinho Piqué profiteerde van de misrekening bij de Zwijndrechtenaren en kon zo ’s-Gravendeel op voorsprong zetten.

Vlak voor het eindsignaal redde Lerensveld de drie punten voor ’s-Gravendeel door op katachtige wijze redding te brengen, waardoor een in de 2de helft hardwerkend ’s-Gravendeel de drie punten mee kon nemen naar het Seuterdorp.

Volgende week zaterdag speelt ’s-Gravendeel de thuiswedstrijd tegen FC Perkouw uit Berkenwoude. Aanvang op sportpark de Trekdam is 14.30 uur.