29nov 2015

Heren 1 ZVS komt niet tot winnen in Katwijk

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 28 november 2015 de negende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West.

Op het programma stond een treffen met Katwijk 3 in zwembad Aquamar te Katwijk (ZH). Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Arie Molendijk kon niet van de partij zijn. Hierdoor waren er vier wisselspelers.Zwembad Aquamar staat bekend om haar grootte (totaal vijftig meter lang en acht banen breed). Ondanks dat het veld tot vijfentwintig meter wordt gereduceerd, blijft het lastig de oriëntatie te vinden in dit zwembad door het missen van diepte. Menig waterpoloteam heeft hier moeite mee, zo ook ZVS.

In het eerste deel van de wedstrijd ging de strijd tussen de middenmoters gelijk op. Het spel van Katwijk kenmerkte zich door het hoge tempo maar de ’s-Gravendelers vonden daar met hun vertraagde spel een passende oplossing voor. Pas op zestien seconden voor het eerste periodesignaal scoorde de thuisploeg haar eerste doelpunt.

ZVS zette haar jacht op de aansluitingstreffer voort maar slaagde er niet in de verkregen kansen in doelpunten om te zetten. Opnieuw moest Katwijk het van de sterke midvoor hebben die wederom doeltreffend was.

Pas in het derde kwart was daar het ’s-Gravendeelse doelpunt via een afstandsschot van Wessel Boersma waarmee de tussenstand op 4-1 werd gezet. De Katwijkers continueerden hun spel en troffen nog viermaal doel.

Uiteindelijk redde Wessel Boersma in de laatste minuut de ’s-Gravendeelse eer en scoorde uit een manmeer zijn tweede goal.

Eindstand: 8-2
Periodestanden: 1-0, 1-0, 4-1, 2-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (2x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 12 december 2015 tegen koploper ZPB H&L Productions 4. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 16.45 uur.