Niet alle punten Rebound blijven in 's-Gravendeel

01 februari 2016 door de redactie

Op zaterdag 30 januari 2016 moesten beide teams van Rebound weer aantreden in sporthal de Schenkel voor een thuiswedstrijd.

Heren 1

Voor Heren 1 stond de lastige wedstrijd tegen Devine op het programma. Uit werd tegen de koploper uit Rotterdam nog ruim verloren met 78 -48.

Hoewel de eerste periode met 20-17 nog in Rebound’s voordeel werd afgesloten, moest de tweede periode aan de tegenstanders worden gelaten met 8-17.

Deze achterstand werd in de tweede helft helaas niet meer ingehaald. De uiteindelijke uitslag bedroeg 73-65, waarmee de zege richting Rotterdam ging.

Na deze wedstrijd heeft ons Heren 1 team 10 wedstrijden gespeeld en met 5 winst- en 5 verliespartijen en is het niet verwonderlijk dat zij in de middenmoot van de competitie terug te vinden zijn.

Volgende week om kwart over vier opnieuw een thuiswedstrijd. Op die middag komt Binnenland uit Barendrecht op bezoek in ‘s-Gravendeel. Gelet op de stand, zou een makkelijkere wedstrijd verwacht worden.

Jeugdteam

Het jeugdteam van Rebound speelde vandaag de derde wedstrijd van de tweede seizoenshelft, waarbij de eerste twee wedstrijden winnend werden afgesloten. De Zoebas waren uit Zoetermeer gekomen om onze jeugd te bestrijden.

Het was snel duidelijk dat Rebound een maatje te groot was voor de tegenstander. Na de eerste 4 minuten met 12-2 te hebben afgesloten, werd uiteindelijk de ruststand bereikt met de score 28-4. Opvallend was het verdedigende voetenwerk van Lotte! Heel hard gewerkt en een schoolvoorbeeld van hoe je hoort te verdedigen.

Op dit moment hadden alle spelers op één na al een score op het formulier staan. Alleen Tine was dit nog niet gelukt, maar zij wist de eerste twee punten van de tweede helft voor haar rekening te nemen. Na acht periodes, waarin alleen de tweede gelijkgespeeld werd en de rest gewonnen, werd uiteindelijk een uitslag 58-10 behaald.

Door deze uitslag zijn alle wedstrijden in het nieuwe jaar in winst omgezet! Een super prestatie!

Volgende week een ingelaste wedstrijd tegen de Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Opnieuw zal dan de Schenkel het strijdtoneel zijn.