Afbeelding bij nieuwsitem 'VV s Gravendeel knokt zich naar overwinning' Foto: v.v. 's-Gravendeel
20mrt 2016

VV s Gravendeel knokt zich naar overwinning

’s-Gravendeel heeft drie belangrijke punten toe kunnen voegen aan het puntentotaal. Maar dat Regga Regales van EBOH een ware plaaggeest was voor de ’s-Gravendeelse verdediging bleek toen hij in al in de vierde minuut ontsnapte aan zijn directe tegenstander Jessy Lopes Barreto. Zijn poging kon door Ricardo Bakker met de voet worden gered.

Hierna kreeg ’s-Gravendeel wat meer de gang naar het Dordtse doel. De Seuters kwamen in de negentiende minuut op voorsprong. Colin Reening kwam op rand zestien in balbezit na een foutje in de verdediging van EBOH. Hij liep op keeper Joey Hughes af en passeerde hem koelbloedig en bracht ’s-Gravendeel op de 0-1 voorsprong.

Na dit doelpunt vergat ’s-Gravendeel door te voetballen. Het leek erop of de voorsprong gekoesterd moest worden. Er waren echter nog zeventig minuten om te voetballen. ’s-Gravendeel liep teveel achteruit en kon maar moeilijk de voorwaartsen vinden. EBOH kon hier aardig van profiteren en het verscheen te vaak voor het ’s-Gravendeelse doel. Luc Rozendaal kon met een sliding redding brengen door de bal uit het doel te glijden. Een foutje in de ’s-Gravendeelse verdediging bracht Jesse Rensen in balbezit. Hij faalde echter oog in oog met Ricardo Bakker. Maar dezelfde Rensen was nog geen minuut later wel trefzeker. Met een ferme uithaal bracht hij EBOH op gelijke hoogte, 1-1.

EBOH zette gewoon door en ’s-Gravendeel stond met de rug tegen de muur. Na vierendertig minuten moest Ricardo Bakker gestrekt naar de hoek, toen Regales, Luc Rozendaal uitkapte en direct kon uithalen. Voor rust kwam EBOH toch op voorsprong. Regales werd op de rand zestien onreglementair tot een halt geroepen en de goedleidende arbiter V/d Hul kende EBOH een vrije trap toe. Suayip Yaman krulde fraai de bal over de muur en langs Bakker, 2-1. Tegenvaller zo vlak voor rust voor ’s-Gravendeel, maar het riep het wel over zichzelf af.

Wat trainer John Kleijn in de rust zijn mannen heeft verteld….?? Maar na rust kwam er een ander ’s-Gravendeel uit de kleedkamer. Het was gretig en de aanvallers werden wat meer instelling gebracht. Maurits Kuiper kreeg een uitgelezen mogelijkheid om ’s-Gravendeel op gelijke hoogte te brengen nadat hij de bal toegespeeld kreeg van invaller Jeffrey van Twist. Zijn inzet werd door EBOH tot corner verwerkt. Uit de daaropvolgende corner kwam ’s-Gravendeel wel op 2-2.

De genomen hoekschop van Edinho Piqué werd hard door Jeffrey van Twist binnengekopt. Er waren momenten dat EBOH voor Ricardo Bakker verscheen, maar of de doelman kon redding brengen of de aanvallers waren niet nauwkeurig genoeg. Rechtsback Jessy Lopes Barreto kon zich na vijfenzestig minuten even ontdoen van zijn tegenstander en kwam fraai mee op. Keeper Hughes moest redding brengen op zijn poging. Edinho Piqué probeerde het huzarenstukje van Yaman (de 2-1) na te bootsen. Maar zijn ‘gekrulde’ vrije trap werd door Hughes gekeerd.

Het leek een gelijkspel te worden. Invaller Bob Krens dacht daar drie minuten voor het eindsignaal anders over. Net buiten het strafschopgebied kapte hij zijn tegenstander uit en de bal kwam voor zijn linkervoet. Bijna zonder na te denken haalde hij uit en de bal verdween fraai achter Hughes in het doel, 2-3. Met geknepen billen werd het einde van de wedstrijd gehaald en wederom een uitwinst voor ’s-Gravendeel.

NOOT: Toen aan Rémon Barendregt vlak na rust gevraagd werd hoe het verloop van de tweede helft zou gaan verlopen, voorspelde hij: “we komen terug tot 2-2 en vlak voor het einde scoren we de winnende”. Zijn voorspelling werd bewaarheid..

Tijdens het Paasweekend is er een inhaalprogramma en speelt ’s-Gravendeel niet.

De volgende wedstrijd is zaterdag 2 april thuis tegen ZBC ’97. Aanvang 14.30 uur.