Afbeelding bij nieuwsitem 'Thuisverlies VV s Gravendeel' Foto's: v.v. 's-Gravendeel
04apr 2016

Thuisverlies VV s Gravendeel

Het eerste elftal van ’s-Gravendeel kon de vereniging zaterdag 2 april 2016 geen cadeautje geven. Immers, sinds 1 april (en dat is geen grap) bestaat de vereniging 95 jaar.

Het duel begon wat nerveus en tot de drieëntwintigste minuut hoefden beide doelmannen niet echt in actie te komen. De aanvallen van beide ploegen stokten tot aan het zestienmetergebied. Tot in die drieëntwintigste minuut dan.

Er werd via de rechterkant van ZBC ’97 een aanval opgezet. De bal werd voor gegeven, maar door mistasten in de verdediging van ’s-Gravendeel kwam Kevin van Pelt in balbezit. Hij had weinig problemen om de bal achter ’s-Gravendeel doelman Bakker te werken, 0-1.

Hierna probeerde ’s-Gravendeel de weg naar het Zwijndrechtse doel te vinden. Met ondermeer een vrije trap van Luc Rozendaal van ver buiten het strafschopgebied werd doelman Erik Sprokkereef bestookt. De vrije trap van Rozendaal verdween naast het doel. Vlak voor het rustsignaal moest Ricardo Bakker zijn ploeg behoeden voor een grotere achterstand, hij redde knap met de voet toen Rui Monteiro geheel vrijstaand het doel probeerde te vinden.

Het leek of de ’s-Gravendeelspelers nog aan het nadenken waren wat trainer John Kleijn hen in de rust toegesproken had. De tweede helft was iets meer dan een minuut aan de gang en ZBC ’97 kwam op 0-2.

Met een knappe uithaal was het Moustakim Atlagh die het tweede Zwijndrechtse doelpunt op zijn naam mocht zetten. Enkele momenten later kreeg Van Pelt een mogelijkheid om de voorsprong zelfs te vergroten, hij mikte naast het doel.

Van de resterende veertig minuten in de tweede helft was ’s-Gravendeel het meeste in balbezit. Maar het duurde zeker tot de achtenzeventigste minuut voordat ’s-Gravendeel echt voor doelman Sprokkereef kon verschijnen. Alhoewel de poging van Melvin Zimmerman was van een aardige afstand van het doel en verdween naast.

’s-Gravendeel claimde in de tweeëntachtigste een strafschop. Waarvan ’s-Gravendeel dacht dat de krachtige uithaal van Edinho Piqué op de handen van Thomas van Aalst kwam. Of kreeg hij de bal tegen zijn hoofd? Na enige verzorging kon hij de wedstrijd gewoon voortzetten.

’s-Gravendeel miste op deze middag de finesse om ZBC ’97 echt pijn te doen. Want mogelijkheden waren er wel om zeker een doelpunt mee te pikken. Maar de teller bleef voor ’s-Gravendeel helaas op nul staan. ZBC ’97 trakteerde zichzelf wel, na het bericht dat zij van de KNVB kregen, van de week. Vijf punten in mindering en een boete.

’s-Gravendeel kan volgende week een lastige pot tegemoet zien. Dan reist het af naar Berkenwoude om het op te nemen tegen FC Perkouw. Zij wisten nu een aardige uitslag neer te zetten tegen GOZ.

Ricardo Bakker, Harry Wierda, Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende (60ste Bob Krens), Melvin Zimmerman, Youri Ton, Edinho Piqué, Emery dos Santos (33ste Rémon Barendregt), Colin Reening, Maurits Kuiper (46ste Jeffrey van Twist)