logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26apr 2016

Waterpoloheren ZVS sluiten seizoen af met verlies

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 23 april 2016 de tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de returnwedstrijd met rode lantaarndrager NZ&PC 1 in zwembad Binnenzee te Noordwijk ZH. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Wessel Boersma, Patrick van Haarlem en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet van de partij zijn. Stefan Kuhlmann nam de honneurs als captain waar. Hierdoor waren er wisselspelers beschikbaar.Beide ploegen troffen elkaar al eerder dit seizoen waarbij de ’s-Gravendelers in eigen bad wonnen (11-8).

Door het ontbreken van een aantal spelers verscheen een gehavend ZVS op het strijdtoneel voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Desondanks namen de ’s-Gravendelers het initiatief en wisten al snel op voorsprong te komen. Kort nadat Robert van Son de openingstreffer had gescoord was het Stefan Kuhlmann die eveneens trefzeker was. De Noordwijkers lieten vervolgens ook van zich horen en trokken de stand snel gelijk.

De scherpte leek bij ZVS weg te ebben en daardoor rook de thuisploeg haar kansen. NZ&PC scoorde vervolgens nog zes doelpunten op rij waardoor de teller op acht bleef steken alvorens de ’s-Gravendelers weer een rol van betekenis kon spelen. Inmiddels prijkte een voor ZVS haast onoverbrugbare achterstand op het scorebord (8-2).

Met de laatste periode voor de boeg deden de Seuters er alles aan om de eer nog enigszins te kunnen redden. De ’s-Gravendeelse eindsprint bleek uiteindelijk te laat te zijn ingezet. Uiteindelijk redden Daan de Zeeuw (2x) en Rob van der Bijl de ’s-Gravendeelse eer maar het bleek niet voldoende want de drie punten bleven achter in Noordwijk. NZ&PC scoorde nog eenmaal. 

Eindstand: 9-5
Periodestanden: 2-2, 2-0, 3-0, 2-3

Doelpuntenmakers: Daan de Zeeuw (2x), Robert van Son, Stefan Kuhlmann en Rob van der Bijl (ieder eenmaal)

De waterpoloheren van ZVS promoveerden aan het einde van het vorige seizoen als runner-up vanuit de derde naar de tweede klasse. Met handhaving en meedraaien als voornaamste doelen zijn zij er in geslaagd om op een hoger niveau keurig in de middenmoot te eindigen. De waterpoloheren kunnen terugkijken op een goede competitie en sluiten af op een negende plaats in de eindstand van het waterpoloseizoen 2015-2016 met 24 punten en een doelsaldo van -6 (136 doelpunten voor, 142 tegen). Met dit behaalde resultaat zullen zij ook volgend jaar weer in de tweede klasse uitkomen.

Doelpuntenmakers seizoen 2015-2016:
1) Wessel Boersma (42)
2) Robert van Son (30)
3) Patrick van Haarlem (18)



Deel dit bericht met je vrienden!