's-Gravendeel zet achterstand om in gelijkspel

04 september 2016 door de redactie

Het leek een blamage te worden voor ’s-Gravendeel de eerste competitiewedstrijd tegen FC Vlotbrug. Het keek immers na 45 minuten al tegen een 1-4 achterstand aan.

Al na acht minuten kwam de 0-1 op het scorebord. De bal verdween na een genomen vrije trap van Simeon Seghers via de muur achter ’s-Gravendeel doelman Ricardo Bakker. ’s-Gravendeel had nog tijd zat over om te proberen om zelf een doelpunt mee te pikken. En het kreeg de mogelijkheid op de gelijkmaker. Doelman Nino Noordijk moest reddend handelen nadat een verdediger de bal ietwat verkeerd beoordeelde, nadat Henny Otto via een vrije trap de bal in de zestien bracht. De daarop volgende corner had Jorrit van Driel in balbezit kunnen brengen. Hij werd echter niet reglementair verdedigd door een Vlotbrugse verdediger. Arbiter Van Drunen wees resoluut naar de penaltystip. Danilo Alkema ontfermde zich over de strafschop, maar doelman Noordijk keerde de strafschop van Alkema, waardoor de nul voor ’s-Gravendeel nog bleef staan.

’s-Gravendeel liep teveel naar achteren en het baltempo was ook te laag. Na een onoplettendheid in de ’s-Gravendeelse verdediging kon Stony van den Berg namens FC Vlotbrug de 0-2 eenvoudig intikken.

En het werd nog gekker. Een misschien iets te makkelijk gegeven vrije trap door arbiter Van Drunen, werd over de muur en langs doelman Bakker binnengeschoten door Simeon Seghers 0-3.  De aanvalsimpulsen van ’s-Gravendeel werden vaak gesmoord in de Vlotbrugse verdediging. Toch werd de 1-3 gerealiseerd. Thomas Muilwijk tekende de aansluiter aan door ook een vrije trap hard binnen te schieten. Maar het verschil werd al gauw weer naar drie gebracht. Danny Browne mocht namelijk vanaf 11 meter gaan aanleggen, nadat John van den Broek zijn tegenstander binnen de zestien onderuit haalde. Browne faalde niet, 1-4.

Na de theepauze een heel ander beeld en een heel ander ’s-Gravendeel. Nu ging de bal wel sneller rond en verscheen men wat vaker voor het doel van FC Vlotbrug. Zo ook Junior Calmera na tien minuten spelen in deel twee. Via een snel genomen inworp van Danilo Alkema, kwam Calmera in balbezit. Met een knappe voetbeweging zette hij de 2-4 op het scorebord.

Het duo Calmera/Alkema vond elkaar drie minuten later weer. Nu was het Calmera, die met een subtiele steekpass Alkema vond. De aanvaller rondde heel knap af, 3-4.

’s-Gravendeel voelde, dat de gelijkmaker in de lucht hing. Thomas Muilwijk kreeg hiervoor met het hoofd enkele kansen. Maar was niet fortuinlijk. Nino Conijn was dat na 74 minuten wel. Hij reageerde heel alert, nadat een pegel van Bob Krens niet goed door FC Vlotbrug werd verwerkt. Conijn bracht terecht de 4-4 op het scorebord. De winst had gerealiseerd kunnen worden door wederom Thomas Muilwijk. Zijn kopbal ging echter rakelings over, waardoor de 4-4 stand na 90 minuten bleef staan.

Voor de neutrale toeschouwer, als die aanwezig was, was dit een leuk duel met veel doelpunten. Saillant detail: Zeven van de acht doelpunten werden gescoord in het doel aan de kant van de parkeerplaats...

Volgende week een reisje naar Middelharnis. ’s-Gravendeel treed dan aan tegen De Jonge Spartaan. Aanvang 14.30 uur.