logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Krappe overwinning 's-Gravendeel op NBSVV 0-1' Foto's: Sandra Barth
06okt 2016

Krappe overwinning 's-Gravendeel op NBSVV 0-1

’s-Gravendeel heeft de drie punten meegenomen uit Nieuw-Beijerland. Maar daar is alles eigenlijk mee gezegd. Het eerste wapenfeit kwam pas na een rommelige beginfase na 20 minuten. Uit een voorzet van Junior Calmera was het Youri Ton die te zacht de bal beroerde waardoor de bal in de handen van doelman Lars van de Erve verdween. Een prachtige aanval tussen Danilo Alkema en Marco Kruithof liep op niets uit. En Thomas Muilwijk was ook onfortuinlijk nadat hij op zijn beurt door Kruithof werd aangespeeld. De Nieuw-Beijerlanders deelden wat speldenprikjes uit, maar doelman Ricardo Bakker hoefde niet echt in actie te komen.

Na 33 minuten gingen de armen bij ’s-Gravendeel dan wel ten hemel. Dit omdat Junior Calmera, nadat hij knap door Marco Kruithof werd aangespeeld, alleen op Van de Erve kon aflopen en deze met een simpele manier kan passeren en de 0-1 op zijn naam bracht. Na dit doelpunt waren er niet veel spannende gebeurtenissen, waardoor de ruststand 0 – 1 bleef.

In deel twee van dit treffen probeerde NBSVV uiteraard de aansluiter te forceren. Maar het was toch ’s-Gravendeel dat meer mogelijkheden kreeg. Echter de vizieren bij de Seuters stonden niet op scherp. Youri Ton zag zijn lob in de 54ste minuut op de lat verdwijnen. En ook Danilo Alkema verzuimde om de voorsprong te vergroten. Met nog een kwartier op de klok was het Henny Otto die met een fraaie actie aan de linkerkant de bal goed voorgaf. Tot grote verbijstering van alles en iedereen, konden de voorwaartsen van ’s-Gravendeel hier niets mee doen. De lat was voor NBSVV de 2de keer de reddende engel. Ditmaal was het Danilo Alkema die pech had. Voor ’s-Gravendeel was het gelukkig, dat in plaats van een ruimere voorsprong, niet de gelijkmaker op het scorebord kwam. Want in de slotfase kreeg NBSVV hier wel de kansen voor.

Na 90 minuten plus wat blessuretijd, blies arbiter Van der Born uit Heinenoord voor de laatste maal en kon ’s-Gravendeel wel drie punten bijschrijven.
Volgende week is W.F.B. uit Ouddorp de bezoekende ploeg op sportpark de Trekdam. Let op, aanvangstijd is dan 14.00 uur.