Kruithof loodst VV 's-Gravendeel langs W.F.B.

09 oktober 2016 door de redactie

Eindstand 4-0. Marco Kruithof was met drie doelpunten de gevierde man bij ’s-Gravendeel. Het leek er echter niet op dat de uitslag zo zou uitvallen. In de beginfase was het Colin Reening die de bal naast schoot, na een aanval die misschien iets te ver werd doorgevoerd.

De aanvallen die ’s-Gravendeel hierna opzette leverden weinig resultaat op. Zo kopte Junior Calmera naast na een voorzet van Marco Kruithof. Danilo Alkema had in de 30ste minuut te veel handelingen nodig om de bal goed voor zijn voet te krijgen, waardoor de verdediging van WFB de bal weg kon werken en er dus een kans verkeken was. Een geplaatst schotje van Thomas Muilwijk kon keeper Marco Krommenhoek ook niet verrassen. Maar WFB stelde er zelf heel weinig tegenover, doelman Ricardo Bakker was op de momenten dat WFB voor hem verscheen een zekere sluitpost.

De rust leek op een bloedeloze 0-0 uit te lopen. Maar drie minuten voor het rustsignaal was het Colin Reening, die uit een rommelige situatie na drie pogingen het net deed bollen, en er dus met een 1-0 voorsprong voor ’s-Gravendeel gerust werd.

Dat zo’n doelpunt vlak voor rust ook wel eens een ‘psychologisch doelpunt’ wordt genoemd, bleek al na 28 seconden spelen in de 2de helft. Met precisie bracht Colin Reening Marco Kruithof in stelling. Met een fraaie lichaamsbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been, verscheen voor de Ouddorpse doelman en schoof de bal in de verre hoek, 2-0.

Een ‘oorverdovend gejuich’ klonk vijf minuten later bij het derde doelpunt van ’s-Gravendeel. Het was wederom Marco Kruithof die de stand op het scorebord veranderde. Door geklungel in de verdediging van WFB kwam ’s-Gravendeel op 3-0.

Hierna verloor ’s-Gravendeel een beetje de concentratie en kwam WFB wat vaker bij het doel van ’s-Gravendeel. Marc Tarmond en Stefan Nagtegaal waren in hun pogingen niet secuur genoeg om eventueel een aansluiter te forceren. ’s-Gravendeel was wakker geschud en ging weer wat meer voorwaarts voetballen. Zo kreeg verdediger Luc Rozendaal een uitgelezen kans om ook een doelpuntje mee te pikken. Ook Junior Calmera miste net het doel nadat hij knap bediend werd door Henny Otto met een fantastische crosspass.

Met 81 minuten op de klok, bracht Marco Kruithof met zijn 3de doelpunt de eindstand op 4-0. Deze eindstand had hoger kunnen zijn, ware het niet dat Junior Calmera een toegewezen strafschop op de paal zag belanden. Deze ruime overwinning was de eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

Volgende week strijdt ’s-Gravendeel in Ridderkerk tegen sv Bolnes. Aanvang op sportpark Bolnes is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Youri Ton, Thomas Muilwijk, Colin Reening (80ste Bob Krens), Danilo Alkema (70ste Henny Otto), Junior Calmera, Marco Kruithof