logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste overwinning Rebound U10 team'
01nov 2016

Eerste overwinning Rebound U10 team

Het seizoen 2016-2017 heeft BV Rebound 2 jeugdteams. Het U12 team dat het vorig seizoen afsloot met een kampioenschap is doorgestroomd naar de U14. Dit betekent hogere basket, een grotere bal en volwassen regels.

Het team van vorig seizoen is intact gebleven en is er ook nog sprake van nieuwe aanwas. Na 5 competitiewedstrijden staat het puntenaantal nog op 0, maar is er duidelijk iedere week verbetering te zien. Daarmee is het wachten op de eerste punten van het seizoen.

Dit seizoen zijn we ook met een U10 de competitie ingegaan. In het team dat bestaat uit enthousiaste spelertjes varieert de leeftijd tussen 7 en 10 jaar. Hierbij hebben een aantal al wat wedstrijd en basketbal ervaring, maar voor het overgrote deel is het flink wennen.

Ook bij dit team zien we de progressie iedere week groter worden. Het twee keer per week trainen werpt snel zijn vruchten af, want na drie wedstrijden verloren te hebben, werd afgelopen zaterdag het team van de Waterdragers verslagen. De eindstand luidden 26 – 17.

Er werd goed overgespeeld en verdedigd. Noemenswaardig te vermelden is de eerste score in een wedstrijd van Fedde, wat de gehele tribune liet opveren van vreugde.

Zaterdag staat om 10.00 uur de uitwedstrijd tegen Juventus in Schiedam op het programma. Thuis werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 19 – 48 verloren. Gelet op de progressie van ons U10 verwachten we niet zo’n groot verschil.

Het U14 team speelt zaterdag thuis tegen de Flax Field Fighters, een team waartegen de uitwedstrijd nipt met 42 - 40 van werd verloren.



Deel dit bericht met je vrienden!