logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opvallende prestaties wedstrijdzwemmers ZVS'
08nov 2016

Opvallende prestaties wedstrijdzwemmers ZVS

Zaterdag 5 november 2016 gaf de zwemselectie act de présence in zwembad Charlois te Rotterdam, in de volksmond beter bekend als ‘Zuidplein’. We traden er aan voor het tweede deel uit onze regionale vijfkamp.

Deelnemende verenigingen: RSW (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel).

Direct bij het eerste programmaonderdeel maakte onze jeugd al indruk op de trainers doordat alle vier de deelnemers aan de estafette hun persoonlijke besttijd wisten te verbeteren. Een mooie start van deze middag voor Renske van Antwerpen, Anna Kok, Dewi Sint-Nicolaas en Anne van Antwerpen. Kort daarna deden Anna Kok en Dewi Sint-Nicolaas deze prestatie nog eens dunnetjes over op de 100 meter wisselslag door een verbetering van respectievelijk twee en drie seconden.

De eerste medaille van de dag werd behaald door Renske van Antwerpen op de 100 meter wisselslag. Met een tijd van 1.39,68 behaalde zij een bronzen plak én persoonlijk record.

Ook op de 100 meter vrije slag waren de meiden op dreef. Betty Rollof, Isa de Vlaam, Geerte Bakker en Anne van Antwerpen zwommen deze afstand sneller dan voorheen. Bakker imponeerde met verbetering van elf seconden en De Vlaam viel ook op met haar versnelling van tien seconden.

Zoals wel vaker is Jim Sint-Nicolaas onze jongste deelnemer. In zijn leeftijdscategorie werd hij vandaag tweede op de 50 meter rugslag en derde op de 25 meter vrije slag. Op beide afstanden wist hij een nieuw PR neer te zetten.

In het vervolg van de wedstrijd tekende Dewi Sint-Nicolaas voor haar derde PR (100 meter vrije slag) en won Renske van Antwerpen opnieuw een bronzen medaille, dit keer op de 50 meter rugslag. Met een tijdsverbetering van vier seconden gaf zij deze plak extra glans. Celine de Jong bewaarde op haar beurt het beste tot het laatste moment en behaalde naast een nieuw PR ook een zilveren plak op de 100 meter rugslag.

Zo leverde een regenachtige zaterdagmiddag in november toch mooie resultaten op.

Zilver:
Jim Sint-Nicolaas (50 meter rugslag), Celine de Jong (100 meter rugslag)

Brons:
Renske van Antwerpen (100 meter wisselslag en 50 meter rugslag), Jim Sint-Nicolaas (25 meter vrije slag)

Zaterdag 12 november 2016 verschijnt de zwemselectie wederom op het strijdtoneel. Dan wordt in het eigen zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel de derde poulewedstrijd in de Regio West-competitie gezwommen. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!