12dec 2016

Troosteloos VV 's-Gravendeel verliest

’s-Gravendeel speelde zoals het weer was, troosteloos. Maar het kreeg na twee minuten zelf wel de eerste kans. Bob Krens haalde vanaf zestien meter direct uit nadat doelman Kevin Rijsdijk de bal uit een corner had weg gebokst. De uithaal van Krens verdween net naast het Botlekse doel.  SC Botlek deed daar na een kwartier voetballen wat op terug. De ooit voor ’s-Gravendeel uitgekomen Jamal Abdalla kopte uit een corner net naast. ’s-Gravendeel kwam na éénentwintig minuten op voorspong. Met een bekeken pass zet Bob Krens op links Junior Calmera aan het werk. De aanvaller kwam goed naar binnen en schoot bekeken op doel, De laag ingebrachte bal werd nipt door Rijsdijk aangeraakt, maar de bal verdween toch in het doel,1-0.

Wat er hierna met de ’s-Gravendeelse ploeg gebeurde???? Het leek de 1-0 al te koesteren, want in de daarop volgende aanval van Botlek kwam de ploeg uit Spijkenisse via Jordy de Winter meteen op gelijke hoogte. Aan ’s-Gravendeelse kant werd er hierna matig gevoetbald. Toch kwam het weer op voorsprong. Verdediger Leon de Jong toog mee naar voren en zette zelf een aanval op. In het strafschopgebied aangekomen werd hij onreglementair gestopt, waarna arbiter De Witte naar de penaltystip wees. Marco Kruijthof schoot de toegewezen penalty feilloos in, 2 – 1.

Veel gebeurde er hierna tot de veertigste minuut niet veel. Want vijf minuten voor de rust werd het via John Ackon weer gelijk, 2 - 2.

Na de theepauze voetbalde ’s-Gravendeel nog tien minuten lekker mee. Keeper Rijsdijk redde knap op een inzet van Luc Rozendaal en Marco Kruijthof mikte de bal na een knappe actie aan de linkerflank net over. Hierna zakte het ver in aan ’s-Gravendeelse zijde. De ‘tweede’ bal werd niet gewonnen en het ging allemaal te traag. SC Botlek voelde dat er meer te halen viel dan dat ene puntje. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. De net ingevallen Quincy de Nobel reageerde heel alert op een ingebrachte vrije trap. Met een knappe voetbeweging werd de bal achter keeper Ricardo Bakker gedeponeerd, 2 - 3 Moet gezegd worden dat de ’s-Gravendeelse niet goed stond op te letten.

Met nog een zestal minuten op de klok viel er nog heel wat te beleven. Maurits Kuiper kreeg nog een uitgelezen kans om ’s-Gravendeel op gelijke hoogte te brengen, maar weer stond Rijsdijk in de weg. John Ackon besliste met zijn tweede doelpunt de strijd. Wederom niet goed ingrijpen aan ’s-Gravendeelse zijde zorgde ervoor dat de aanvaller 2-4 op het scorebord zette.

’s-Gravendeel moest met nog twee minuten spelen, met tien man verder. Luc Rozendaal kreeg van arbiter De Witte de rode kaart voor zijn neus gehouden. De leidsman dacht iets gehoord te hebben wat niet door de beugel kon. Na afloop verklaarde hij dat het een spraakverwarring geweest moest zijn.

Helaas door dit mindere resultaat gaat ’s-Gravendeel als zesde de winterstop in.

Volgende week reist ’s-Gravendeel voor de tweede maal dit seizoen naar Klaaswaal. Dan is wederom S.S.S  de tegenstander maar nu voor de K.N.V.B. beker. Aanvang is 14.00 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Harry Wierda, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Bob Krens (79ste Youri Ton), Colin Reening (74ste Maurits Kuiper), Thomas Muilwijk, Junior Calmera, Marco Kruijthof.