Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Winst VV 's-Gravendeel bij FC Vlotbrug'
01feb 2017

Winst VV 's-Gravendeel bij FC Vlotbrug

Het was geen doelpuntenfestijn zoals bij de heenwedstrijd in ’s-Gravendeel. Toen was de uitslag immers 4-4. Het eerste wapenfeit in Hellevoetsluis kwam op naam van Marco Kruijthof. Echter zijn uithaal miste wat kracht om doelman Nino Noordijk van FC Vlotbrug te verrassen.

Ook de tweede mogelijkheid van Marco Kruijthof liep op niets uit. Toen stuitte de ’s-Gravendeelse aanvaller ook op Noordijk. FC Vlotbrug deed pas na vijfentwintig minuten spelen daar iets tegenover. Sjors Allersma deed een poging van afstand. Maar de bal belandde naast het doel. Dezelfde Allersma kreeg na vierendertig minuten een uitgelezen kans om FC Vlotbrug aan de voorsprong te helpen. Nadat de verdediging van ’s-Gravendeel  kansloos werd gelaten en de bal knap werd voorgegeven, was het de nummer zes van Vlotbrug die tegen verdediger John van de Broek kopte, waardoor de bal net niet in het ’s-Gravendeelse doel belandde.

Enigszins wakker geschrokken zocht ’s-Gravendeel weer de aanval op, daar waar het de meeste tijd van de eerste helft mee bezig was. Pas vijf minuten voor de rust, kreeg ’s-Gravendeel loon naar werken. Doelman Noordijk kon een afstandschot van Youri Ton niet klemvast verwerken. Marco Kruijthof was er als de kippen bij om de terugspringende bal achter de vertwijfelende doelman te werken. Met deze 0-1 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht om te rusten.

Na rust was een ander spelbeeld te zien. Nadat Leon de Jong na twee minuten spelen de bal hard in de handen van Noordijk kopte, was het FC Vlotbrug dat de touwtjes wat strakker in handen kreeg. Bij ’s-Gravendeel liep het niet meer zo soepeltjes als in de eerste helft. Een medespeler in het zelfde rode shirt waarin ’s-Gravendeel speelde kon maar moeilijk gevonden worden. Het was dat Ricardo Bakker in een goede vorm stak, want enkele malen moest hij knap redding brengen om de gelijkmaker niet tot stand te laten brengen. Het was dat ook FC Vlotbrug niet echt bij machte was om ’s-Gravendeel ook echt pijn te kunnen doen.

De verlossing voor ’s-Gravendeel viel in de achtentachtigste minuut. Nadat hij een paar momenten daarvoor de stand al had kunnen vergroten, was Marco Kruijthof nu wel trefzeker. Afstormend op doelman Noordijk tekende Kruijthof zijn tweede doelpunt voor ’s-Gravendeel aan. De eindstand werd diep in blessuretijd op het scorebord gezet. Uit een rommelige situatie was het Danny Browne die de bal achter toch doelman Bakker kreeg.

Volgende week is De Jonge Spartaan de tegenstander. ’s-Gravendeel is gewaarschuwd want de ploeg uit Middelharnis wist met maar liefst 6-0 te winnen van vv Pernis. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.