Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruime en terechte overwinning VV 's-Gravendeel'
05feb 2017

Ruime en terechte overwinning VV 's-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft de tweede competitiewedstrijd van 2017 ruim in winst omgezet. Het legde direct na het beginsignaal De Jonge Spartaan (hierna DJS genoemd) de wil op. Het was immers de 2de aanval in de 4de minuut van ’s-Gravendeel dat een doelpunt opleverde. Een geplaatste dieptepass van John van de Broek bereikte Marco Kruijthof. De aanvaller bracht de bal voor, waarna Colin Reening de bal achter Ferry de Koning tikte, 1-0. En omdat het toch vroeg in de wedstrijd was wilde DJS de achterstand teniet snel doen. Het kreeg daar na ruim 10 minuten spelen al de kans op. Maar een gevaarlijke indraaier werd door doelman Ricardo Bakker knap gekeerd. In de dezelfde minuut was het Martijn Buth die het ’s-Gravendeelse doel onder vuur nam. Zijn poging belandde naast het doel.

Twee minuten later echter verruimde ’s-Gravendeel de voorsprong. Junior Calmera bracht vanaf de linkerkant de bal het strafschopgebied binnen. Bob Krens kopte de bal netjes terug, waarna Jorrit van Driel zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen schoot, 2-0.

Het zou een grote uitslag kunnen worden deze middag. Want er waren 18 minuten gespeeld en de 3-0 werd op het scorebord gezet. Nu was het Junior Calmera die een gave voorzet van Marco Kruijthof vanaf links heerlijk in één keer afrondde, 3-0. Het wachten was dus op nog meer doelpunten in de eerste helft. Maar ’s-Gravendeel liet de touwtjes wat vieren, waardoor DJS wat adem kon gaan halen en kon gaan nadenken hoe er richting doel van ’s-Gravendeel gevoetbald kon worden. Helaas was de ploeg uit Middelharnis niet echt in staat om de ’s-Gravendeelse verdediging pijn te doen. En anders was daar Ricardo Bakker die geen behoefte had om de bal uit het net te halen. Hierdoor werd er met deze 3-0 gerust.

Waarschijnlijk heeft het trainersduo Koster/van Kooten de “Seuters” erop gewezen, dat er geen gemakzucht in de ploeg moest sluipen. Want er waren zes minuten in deel twee gespeeld, toen Colin Reening zijn tweede doelpunt en dus de 4-0 mocht aantekenen. Het was Maurits Kuiper die hem dit aanbood.

Ricardo Bakker liet zien, dat hij in goede vorm stak. Want hij verrichte nog wat knappe reddingen waardoor zijn doel schoon bleef. Maar ook de ’s-Gravendeelse verdedigers stonden goed op hun plek.

Na ongeveer een uur spelen werd de eindstand bereikt. Een door Bob Krens genomen vrije trap werd in het 16-metergebied niet goed weggewerkt door DJS. De bal kwam voor de voeten van Marco Kruijthof, die met een geplaatste schuiver de bal in het uiterste hoekje kreeg, 5-0.
Hierna was het voor ’s-Gravendeel tijd om gas terug te nemen. Met een geweldige reflex voorkwam Ricardo Bakker dat DJS een treffer kon bijschrijven. Met nog een kwartier te spelen viel er weinig te vermelden, behalve dan dat de 18jarige Nando Kersten zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal van ’s-Gravendeel.

Volgende week kan ’s-Gravendeel weer aan de bak. Want dan is Rijnmond HS de tegenstander, die koploper Rhoon met 3-2 wist te verslaan. Aanvang op Sportpark Rijnmond Hoogvliet is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes (88ste Nando Kersten), Harry Wierda (71ste Luc Rozendaal), John v/d Broek, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Bob Krens, Leon de Jong, Colin Reening (82ste Zoey Hoogwerf), Junior Calmera, Marco Kruijthof