Thuisverlies 's-Gravendeel tegen SSS

14 maart 2017 door de redactie

Helaas lukte het ’s-Gravendeel niet om SSS dit seizoen op het veld voor de derde maal te verslaan.
Al meteen na het beginsignaal van arbiter Sahan was het duidelijk dat SSS voor de volle winst naar Sportpark de Trekdam was gekomen. De scorebordklok moest nog één minuut aanduiden en daar was al een Klaaswaalse mogelijkheid. Vanaf links werd de bal laag voorgegeven, maar er was niemand in de positie om binnen te tikken. ’s-Gravendeel was toen direct wakker, want het creëerde zelf een aardige kans. Via rechts werd de bal voorgegeven na een mooie combinatie tussen Youri Ton en Reinier Toes. De in balbezit gekomen Leon de Jong mikte over.

Het was niet nodig, maar ’s-Gravendeel kwam wel op achterstand. Door onnodig balverlies nabij de middenlijn kwam Max Pelkman in balbezit. De aanvaller rondde vakkundig af en zette SSS op 0-1. Voor ’s-Gravendeel was er nog tijd zat om hier wat tegen te doen. Maar dit wilde niet echt lukken. Ricardo Bakker moest eerst nog knap redding brengen op een inzet van Frank van der Linden, echter een minuut later moest hij wel de gang naar het net maken om de bal op te pakken. Wederom ging hier een persoonlijke fout aan vooraf, waardoor Max Pelkman de score op 0-2 kon brengen.
’s-Gravendeel leek in geslagen toestand. De 0-3 kort daarna kwam voort uit niet adequaat ingrijpen door de ’s-Gravendeelse defensie. Hierdoor had Frank van der Linden geen moeite om SSS ruimer op voorsprong te zetten. Vijfenveertig minuten waren er bijna verstreken, toen Youri Ton ’s-Gravendeel wat dichter bij SSS kon brengen om met 1-3 te gaan rusten.

Wat ’s-Gravendeel in de tweede helft ook probeerde, doelman Diepeveen van SSS bleek moeilijk te passeren. Collega doelman Ricardo Bakker redde met de voet en behoedde op dat moment zijn ploeg voor een grotere achterstand. Leon de Jong kon de achterstand na bijna zeventig minuten verkleinen. Diepeveen had weinig moeite om de laag ingeschoten poging te verwerken.
John van de Broek schoot zijn doelman te hulp in de tachtigste minuut door de bal van de lijn te halen. Dit was een soort van opsteker, want ’s-Gravendeel kwam toch nog terug tot 2-3. Colin Reening reageerde alert op een losgelaten redding van Diepeveen, waardoor ’s-Gravendeel nog een kansje kreeg om in de laatste vijf minuten iets te forceren.

Maar drie minuten na de 2-3, werd de definitieve eindstand door Max Pelkman op het scorebord gezet. Doordat ’s-Gravendeel de aanval wat nadrukkelijker opzocht kreeg Pelkman ruimte om SSS de  2-4 winst mee naar huis te nemen.

Volgende week reist ’s-Gravendeel af naar Ouddorp om het op te nemen tegen WFB. Aanvang op Sportpark de Kruse is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, John v/d Broek, Luc Rozendaal, Harry Wierda (71ste Zoey Hoogwerf), Jorrit van Driel, Bob Krens, Leon de Jong, Colin Reening, Youri Ton, Maurits Kuiper