's-Gravendeel weet weer wat winnen is

22 maart 2017 door de redactie

Na twee opeenvolgende nederlagen wist ’s-Gravendeel nu wel de drie punten te behouden.
In Ouddorp tegen WFB werd er met 1-3 gewonnen. Maar….., makkelijk was het niet echt.

Mede door het hobbelige veld was het voor ’s-Gravendeel lastig om de bal lekker rond te laten gaan. Dus werd veelal de lange bal gehanteerd wat niet het favoriete spelletje is voor ’s-Gravendeel. De eerste twintig minuten waren dan ook wat gezapig en er gebeurde niet echt veel. Maar daar bracht Youri Ton in de eenentwintigste minuut verandering in. Aan de rechterkant, op zowat het puntje van het zestienmetergebied, haalde hij onverwachts uit en zeilde de bal over alles en iedereen, ook over doelman Marco Krommenhoek. De bal verdween tegen het zijnetje in het doel en zo werd de 0-1 op het scorebord gebracht.

Veel veranderde er niet aan de amusementswaarde in het vervolg. Vlak voor het rustsignaal mazzelde ’s-Gravendeel wel. Met behulp van de paal caramboleerde de bal het veld weer in, dus kon met de 0-1 voorsprong de kleedkamer opgezocht worden voor het ‘bakkie’ thee.

Er gebeurde in het tweede gedeelte nu wel wat meer. In ieder geval werden er wat doelpunten gescoord. En of Martijn van Wijk het goed afgekeken had van Youri Ton??? De 1-1 na zeven minuten in de tweede helft, was identiek aan de 0-1. Want van ongeveer dezelfde plek bracht Van Wijk WFB op gelijke hoogte. Iets wat op dat moment wel te verwachten was. WFB kreeg zelfs grote kansen om op voorsprong te komen. De zeventienjarige Geert Tanis kreeg de grootste mogelijkheid hiervoor. Geheel vrijstaand voor Ricardo Bakker kreeg hij het voor elkaar om de bal toch naast te mikken.
’s-Gravendeel rechtte hierna de rug en probeerde om wat vaker bij het vijandelijke doel te komen. Dat werd  beloond na achtenzestig minuten spelen. Een op maat gesneden voorzet van Jorrit van Driel werd fraai door Colin Reening ingekopt, 1-2. Toch konden de zweetdruppels aan ’s-Gravendeelse zijde op bepaalde momenten van het voorhoofd geveegd worden. Dankzij reddingen van Ricardo Bakker en een van de lijn gehaalde bal door John van de Broek, bleef de voorsprong gehandhaafd. De Seuters konden zelfs voor de derde maal juichen deze middag. Met nog vijf minuten op de klok wist Maurits Kuiper de uiteindelijke eindstand te bepalen. Zijn vrije trap bleek voor de muur van WFB en voor doelman Krommenhoek niet houdbaar. Martijn van Wijk wilde ook dit kunststukje nog nabootsen, maar Ricardo Bakker kon de bal gewoon naast het doel oppikken om met een achterbal het spel te hervatten. Niet lang na dit feit blies arbiter Van der Born voor de laatste maal deze wedstrijd en was ’s-Gravendeel niet voor niets naar Ouddorp gereisd.
Opmerkelijk feitje. In de vierentachtigste minuut bracht het duo Koster/van Kooten, keeperstrainer Rémon Barendregt in om zo een soort van rentree te maken als voetballer.

Volgende week de derby tegen NBSVV. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark de Trekdam is 14.30 uur. Maar om 13.00 uur spelen ’s-Gravendeel JO9-2 en JO9-3 onderling een voorwedstrijd.