Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel ruim langs NBSVV'
28mrt 2017

's-Gravendeel ruim langs NBSVV

Danilo Alkema had in ieder geval met zijn drie doelpunten een belangrijk aandeel in de 7-1 overwinning van ’s-Gravendeel op NBSVV. Het was al vanaf de aanvang duidelijk, dat ’s-Gravendeel de bovenliggende ploeg ging zijn. Want al na acht minuten bracht Colin Reening zijn ploeg op voorsprong. Aanvankelijk leek het of hij een voorzet wilde koppen. Maar hij liet de bal toch vlak bij hem stuiteren en haalde vervolgens knap uit. Doelman Lars van de Erve stond aan de grond genageld en zag de bal in de uiterste hoek verdwijnen. Youri Ton kreeg de mogelijkheid om de 2-0 aan te tekenen. Hij kwam een schoenlengte tekort om de op maat gesneden voorzet van Danilo Alkema af te ronden. De van vakantie teruggekeerde Marco Kruijthof was de volgende die een grote mogelijkheid kreeg. Jammer genoeg kon hij zijn eigen fraaie actie niet belonen. Dat deed Danilo Alkema in de zesendertigste minuut wel. Een door hem zelf genomen vrije trap ging de mist in, maar de rebound die daarna door hem werd ingeschoten ging er fraai in. Doelman van de Erve was zo voor de rust voor de tweede maal geslagen.

Na het bekertje thee leek het erop of NBSVV de rug ging rechten. Het ging naarstig op zoek naar de aansluiter. ’s-Gravendeel liet dat ook eigenlijk wel toe. Maar dat duurde niet echt lang. Want na een razendsnelle omschakeling bij ’s-Gravendeel, was het Maurits Kuiper die aan die gedachte van NBSVV min of meer een einde maakte. In combinatie met Danilo Alkema zette hij ’s-Gravendeel op
3-0. De Nieuw-Beijerlandse ploeg leek geslagen. Want al gauw moest het weer een doelpunt incasseren. Doelman Van de Erve kon een voorzet van Reinier Toes niet goed verwerken. De losgelaten bal was voor Danilo Alkema geen probleem om de bal in het doel te werken.

Scheidsrechter Obradovic, vond dat Maurits Kuiper in de drieënzestigste de bal opzettelijk met de hand beroerde in het strafschopgebied, nadat de bal voorgeven werd. De arbiter wees resoluut naar de penaltystip. Het gegeven cadeautje werd door Sjoerd Bestebreur verzilverd, 4-1. Helaas moest NBSVV met nog twaalf minuten de wedstrijd met tien man vervolgen. Alex Bestebreur werd door de scheidsrechter het rode kartonnetje voorgehouden, nadat hij net voor het strafschopgebied Danilo Alkema tot een halt riep. De toegewezen vrije trap werd door Bob Krens haarfijn en met precisie over en langs het muurtje en langs doelman Van de Erve geplaatst, 5-1.

Het leed was nog niet geleden voor NBSVV. Het lukte Leon de Jong om de defensie van NBSVV voor de zesde maal te verslaan. Dit op aangeven van Junior Calmera. De eindstand die op het scorebord kwam, was dus het derde doelpunt van Danilo Alkema. Ook dit was een beauty. Met een geplaatst balletje over de doelman, gingen de handen voor de zevende maal bij ’s-Gravendeel in de lucht en werd de  verdiende overwinning behaald.

Volgende week reist het ’s-Gravendeelse gezelschap richting Pernis om het op sportpark Pernis op te nemen tegen vv Pernis. Aanvang 14.30 uur.