Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heren sluiten waterpoloseizoen af met nederlaag'
10apr 2017

Heren sluiten waterpoloseizoen af met nederlaag

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 8 april 2017 de tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van de KNZB Regio West. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen de heren van De Reigers 2 in zwembad De Waterthor te Den Haag. Coach Cees van Helfteren kon voor deze wedstrijd niet beschikken over een complete selectie. Marcus Dekker (fluiten) en keeper Martijn Stolk (geblesseerd) konden niet van de partij zijn. Ter versterking was jeugdspeler Youri Both weer met de heren mee. Daardoor bestond de formatie inclusief twee wissels uit negen spelers.

Het seizoen 2016-2017 kent voor de ’s-Gravendeelse heren een moeizaam verloop. Tot op heden werd er slechts tweemaal een overwinning in de wacht gesleept. Na alle overige duels stonden zij steeds weer met lege handen. Door dit resultaat is ZVS al geruime tijd de rode lantaarndrager in de competitie.

Gerard Goud en Rob van der Bijl namen de taak van keeper op zich in verband met afwezigheid van de vaste doelverdediger Martijn Stolk. Stefan Kuhlmann opende al vroeg de score voor ZVS. De thuisploeg rekende binnen no-time de gelijkmaker aan. Over en weer ontstonden diverse manmeersituaties maar deze werden niet verzilverd. Met 1-1 op het scorebord gingen beide teams de eerste rustperiode in.

De tweede periode bleek een waar doelpuntenfestijn. Beide ploegen leken goed aan elkaar gewaagd, daardoor ging het vrijwel gelijk op in de score waardoor de mogelijkheden voor beide ploegen daar waren. Voor ZVS scoorden Robert van Son, Daan de Zeeuw en Wessel Boersma alleen uit een manmeer. De stand kwam mede daardoor uit op 5-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Het derde kwart verliep minder rooskleurig voor de ’s-Gravendelers. Het opgebouwde vertrouwen liep een flinke deuk op doordat de Hagenaren de regie over leken te nemen. Wat bij hen lukte, lukte aan de kant van ZVS net niet. Zesmaal trof de thuisploeg doel. Wessel Boersma redde de ’s-Gravendeelse eer, wederom via een manmeer. Inmiddels prijkte 11-5 op het scorebord.

Met de laatste vijf minuten op de speelklok besloten de heren nog een laatste keeperswissel in te zetten. Rob van der Bijl nam de plaats over van Gerard Goud zodat hij ook nog zijn geluk kon beproeven in het veld. De Seuters streden voor wat zij waren maar slaagden er niet meer in de achterstand om te buigen. Voor ZVS troffen Robert van Son (manmeer) en Renzo van Boven doel.

Ondanks de verloren wedstrijd bleef de sfeer erg gemoedelijk achteraf en verliet ZVS met opgeheven hoofd het bad.

Eindstand: 14-7
Periodestanden: 1-1, 4-3, 6-1, 3-2

Doelpuntenmakers: Robert van Son en Wessel Boersma (2x), Stefan Kuhlmann, Daan de Zeeuw en Renzo van Boven (1x)

De waterpoloheren van ZVS promoveerden twee seizoenen geleden als runner-up vanuit de derde naar de tweede klasse. Nadat zij vorig jaar in de middenmoot wisten te eindigen, zijn ze dit jaar als laatste geëindigd en degraderen daardoor naar een lagere klasse. De waterpoloheren sluiten af op een twaalfde plaats in de eindstand van het waterpoloseizoen 2016-2017 met 6 punten en een doelsaldo van -123 (99 doelpunten voor, 222 tegen).

Doelpuntenmakers seizoen 2016-2017:
1) Wessel Boersma ( 34 )
2) Robert van Son ( 20 )
3) Daan de Zeeuw ( 18 )

Voor Wessel Boersma, Stefan Kuhlmann, Daan de Zeeuw en trainer/coach Cees van Helfteren betekende dit hun laatste wedstrijd voor het team.