Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel geeft voorsprong in slotfase weg' Foto's: Sandra Barth
24apr 2017

's-Gravendeel geeft voorsprong in slotfase weg

Een scenario dat waarschijnlijk niet vaak voorkomt. Kwam ’s-Gravendeel in de heenwedstrijd tegen Rozenburg na een 2-0 achterstand gelijk tot 2-2 in de slotfase. Nu was het Rozenburg, dat met nog twee minuten spelen, de wedstrijd tot een ex aequo bracht.

’s-Gravendeel scoorde al na tien minuten via Danilo Alkema. Echter het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Maar ’s-Gravendeel ging verder op zoek naar het eerste doelpunt. Toch was het even schrikken aan ’s-Gravendeelse zijde nadat Pauls Santra kon uithalen. Maar Ricardo Bakker bewees een waardevolle sluitpost te zijn.

’s-Gravendeel was dus gewaarschuwd dat Rozenburg voor de volle winst kwam.. De aanvalsperikelen aan beide zijde leverden tot de negenendertigste minuut weinig op. Het was ’s-Gravendeel dat toen aan de leiding kwam. Een puntgave voorzet van Leon de Jong werd door Colin Reening afgerond. Youri Ton had weliswaar tweemaal de mogelijkheid om doelman Stephan van Asperen te verschalken, maar dit lukte hem niet. Gelukkig was Reening wel bij de pinken om effectief af te ronden 1-0. Vlak voor het rustsignaal bracht de paal voor ’s-Gravendeel redding en zo werd voor de thee een gelijkmaker voorkomen.

Na de kantwisseling zag het er naar uit dat ’s-Gravendeel nog wel een doelpuntje ging scoren. Zo was het Colin Reening, die de mogelijkheid had na een uurtje voetballen had, om de stand verder in het voordeel van ’s-Gravendeel te brengen. Helaas was het een Rozenburgse verdediger die zich iets sterker toonde en Reening zo van het scoren kon afhouden.

Kort hierna zag Youri Ton zijn kopbal uit een voorzet van Marco Kruijthof gekeerd worden door knap keeperswerk van Van Asperen. De Rozenburgse doelman liet zich in het verloop verder gelden. Want hij was heer en meester in het doel van Rozenburg. En de kansen waren er voor ’s-Gravendeel. Met name Junior Calmera en Danilo Alkema waren toch heel dichtbij om ’s-Gravendeel wat ruimer in het zadel te helpen. Maar zoals gezegd, van Asperen stond in de weg. Hij was wel geslagen, nadat Alkema hem knap omzeilde en de bal binnenschoot. Echter de assistent scheidsrechter aan de zijde van Rozenburg constateerde buitenspel, wat zeer twijfelachtig was. Arbiter van Gurp stond dichtbij de situatie en kon dit zelf oordelen. Echter nam hij het vlagsignaal over en keurde ook dit doelpunt niet goed.

Een situatie waarvan Rozenburg dacht, er valt nog wel wat te halen in ’s-Gravendeel. En daar kreeg het in de zesentachtigste minuut de kans voor. Maar in een rommelige situatie was Ricardo Bakker heel attent. Het vervelende scenario doemde voor ’s-Gravendeel op in de achtentachtigste minuut toen Rozenburg via invaller Emilio  Haesenbos langzij kwam, 1-1. Helaas schieten beide ploegen niets op met deze stand.

Volgende week reist ’s-Gravendeel richting Rotterdam om het aan de Oldegaarde op te nemen tegen sv Charlois. Aanvang 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, John van den Broek, Luc Rozendaal, Leon de Jong (83ste Maurits Kuiper), Jorrit van Driel, Youri Ton, Colin Reening (80ste Bob Krens), Danilo Alkema, Junior Calmera (88ste Harry Wierda), Marco Kruijthof