Afbeelding bij nieuwsitem ''s-Gravendeel legt kampioen Rhoon over de knie'
09mei 2017

's-Gravendeel legt kampioen Rhoon over de knie

’s-Gravendeel heeft een aardige duit in het zakje gedaan, gezien de uitslagen in de derde klasse D . Waarschijnlijk was de druk bij Rhoon van de ketel, maar ’s-Gravendeel speelde een goede partij.
Het kwam dan ook vrij vroeg op voorsprong. Na drie minuten spelen was het Colin Reening die venijnig uithaalde. Doelman Remy Brugts moest gestrekt naar de hoek om de bal tot corner te tikken. De daaropvolgende corner van Marco Kruijthof  werd niet goed verwerkt en Kruijthof kwam weer in balbezit. Die zag de vrijstaande Luc Rozendaal, die met een ferme uithaal Brugts wel geslagen liet,
1-0.

Rhoon kreeg kort hierna een enorme kans via Bart Driesse maar die mikte hoog over.
’s-Gravendeel verruimde de score al na acht minuten. Op aangeven van Youri Ton was het Reinier Toes die de 2-0 op zijn naam mocht brengen.

’s-Gravendeel zocht brutaal verder de aanval op en drukte Rhoon verder in de verdediging. Colin Reening kopte in de negentiende minuut al vallend de bal in de handen van Brugts. Toch wist Rhoon de achterstand te verkleinen. Na slordig verdedigen bij ’s-Gravendeel bracht Roy Tibboel de stand op 2-1.

Op het moment dat Rhoon probeerde voor de rust gelijk te komen, wist ’s-Gravendeel op 3-1 te komen. Maurits Kuiper stoomde aan de linker kant op, verscheen schuin voor het doel net in het zestienmetergebied en knalde de bal  knap langs Brugts in de verre hoek. Zo werden de drie eerste doelpunten bij ’s-Gravendeel gescoord door een verdediger.

Vlak voor het rustsignaal van arbiter Doesburg kreeg Leon de Jong op aangeven van Marco Kruijthof nog de kans om te scoren. Zijn zacht geschoten inzet kon gekeerd worden door Brugts.

In de tweede helft bleef ’s-Gravendeel de aanval zoeken. Zo moest een verdediger redding brengen op een inzet van Youri Ton die de bal in bezit kreeg na een snel genomen vrije trap van Marco Kruijthof.

Youri Ton kreeg kort hierna een misschien wel grotere kans om ’s-Gravendeel wat ruimer op voorsprong te brengen. Zijn poging schoot hij tegen een verdediger. Maar het spreekwoord luidt niet voor niets driemaal is scheepsrecht, want na achtenzeventig minuten spelen was Youri Ton nu wel trefzeker. Ditmaal na een hele fijne combinatie met Bob Krens en Colin Reening tekende hij de 4-1 aan.

Met nog een vijftal minuten spelen misschien wel het mooiste doelpunt van deze middag. Marco Kruijthof wist het doel te vinden door met precisie en met een fraaie curve de bal over en langs iedereen vanaf rand zestien in de verre bovenhoek te plaatsen. Zo werd door hem de 5-1 eindstand bepaald.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Spijkenisse om het op Sportpark De Brug op te nemen tegen SC Botlek. De deur staat weliswaar op een hele kleine kier, maar er valt misschien nog wel iets te halen. ’s-Gravendeel moet zelf wel winnen en degene die boven ’s-Gravendeel staat zou punten moeten verliezen. En dan ook nog met een ruim verschil. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Reinier Toes, John v/d Broek (82ste Harry Wierda), Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Leon de Jong (73ste Bob Krens), Colin Reening, Danilo Alkema (73ste Junior Calmera), Marco Kruijthof, Youri Ton.